Cine-i mulțumește lui Iohannis că a refuzat-o pe Olguța Vasilescu la Transporturi. ”Președintele a întărit intenția de sprijinire a construcției autostrăzilor în Moldova”

Cine-i mulțumește lui Iohannis că a refuzat-o pe Olguța Vasilescu la Transporturi. ''Președintele a întărit intenția de sprijinire a construcției autostrăzilor în Moldova''
Foto: Ieșeanul

Asociațiile civice „Moldova Vrea Autostradă” și „Împreună pentru A8” i-au mulțumit public președintelui Klaus Iohannis pentru că a refuzat să semneze decretul de numire a Liei Olguța Vasilescu în funcția de ministru al Transporturilor. Prin aceste decizie, susțin asociațiile, Iohannis a întărit intenția de sprijinire a construcției autostrăzilor în Moldova.

Reamintim că „Moldova Vrea Autostradă” și „Împreună pentru A8” i-au cerut luni președintelui Iohannis, printr-o scrisoare deschisă, să analizeze extrem de atent propunerea PSD de la Transporturi, precizând că nimic nu o recomandă pe Olguța Vasilescu să ajungă la conducerea acestui minister.

”Având în vedere scrisoarea publică pe care asociațiile noastre au adresat-o ieri Președintelui României, Klaus Werner Iohannis, prin care ceream o analiză serioasă în privința oportunității numirii Doamnei Lia Olguța Vasilescu în fruntea Ministerului Transporturilor, apreciem atitudinea neechivocă a șefului statului și îi mulțumim că a refuzat această nominalizare. În acest fel, Domnul Președinte Klaus Iohannis a întărit intenția de sprijinire a construcției autostrăzilor în Moldova, declarată la întâlnirea cu delegația asociațiilor noastre la Palatul Cotroceni, în ziua de 25 octombrie 2018”, se arată în comunicatul celor două asociații.