Klaus Iohannis se întâlnește cu Nicolae Ciucă și conducerea PNL. Principala variantă, refacerea coaliției cu USR (surse)

Klaus Iohannis se întâlnește cu Nicolae Ciucă și conducerea PNL. Principala variantă, refacerea coaliției cu USR (surse)
Foto: Facebook @ Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește luni, posibil de la ora 17, cu premierul desemnat Nicolae Ciucă și cu conducerea PNL, au spus surse liberale pentru G4Media.ro.

Formarea Guvernului. Klaus Iohannis, întâlnire cu Nicolae Ciucă și conducerea PNL

Tot luni, șeful statului i-ar fi transmis candidatului la funcția de prim-ministru să mențină ușa deschisă pentru negocierile cu USR. Prima opțiune ar fi refacerea coaliției de guvernare, mai spun sursele publicației.

Președintele PNL declarase luni că USR și PSD ar arăta „responsabilitate și că îi interesează românii” dacă votează pentru învestirea guvernului Ciucă.

„Soluția responsabilă astăzi este să votăm acest guvern minoritar. Asta ar arăta și din partea celor de la USR, și de la PSD responsabilitate și că îi interesează românii, și nu doar voturile și doar schemele lor electorale sau planurile lor electorale, și mergem mai departe și ne ocupăm de rezolvarea crizei din România. Dacă nu, bineînțeles, așa cum am spus de fiecare dată, toate opțiunile sunt pe masă, inclusiv alegeri anticipate”, afirma Florin Cîțu.