Laurențiu Leoreanu (PNL): ”Doamna Dăncilă, care e prețul unui vot la moțiunea de cenzură? Încetați să folosiți banii Fondului de Dezvoltare şi Investiţii ca să vă salvați funcția”

Laurențiu Leoreanu (PNL): ”Doamna Dăncilă, care e prețul unui vot la moțiunea de cenzură? Încetați să folosiți banii Fondului de Dezvoltare şi Investiţii ca să vă salvați funcția”
Foto: facebook.com/laurentiuleoreanu

Vicepreședinte PNL Laurențiu Leoreanu o acuză pe Viorica Dăncilă că „încearcă cu disperarare să rămână la putere” iar pentru asta ”le-a oferit aleșilor locali 6 miliarde de lei pentru a influența votul de la moțiunea de cenzură”. Este vorba despre o sumă alocată pentru finanțarea proiectelor pentru localități prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii (FDI).

ŞOC TOTAL! FUEGO A PĂŢIT-O! IRINA LOGHIN ŞI-A FĂCUT CRUCE CÂND L-A VĂZUT! NIMENI NU SE AŞTEPTA LA ASTA (GALERIE FOTO)

”Încercând cu disperare să rămână la Putere, premierul Viorica Dăncilă apelează la ultima formă de șantaj: pune presiune pe parlamentarii PSD prin intermediul primarilor. Sub pretextul dezvoltării rurale, premierul tocmai le-a oferit aleșilor locali 6 miliarde de lei pentru a influența votul de la moțiunea de cenzură. Doamna Dăncilă, nici mita electorală nu vă mai poate ține în funcție: joi veți pleca acasă! Haosul guvernării PSD va lua sfârșit.

CUTREMUR MONDEN! SILVIU PRIGOANĂ, ÎN STARE DE ŞOC! ADRIANA BAHMUȚEANU A PIERDUT LUPTA…

Viorica Dăncilă aruncă cu bani publici pentru a influența votul la moțiunea de cenzură inițiată de PNL. În ultima ședință de Guvern, premierul a alocat o sumă exorbitantă – 6 miliarde de lei – pentru clientela de partid. Este vorba despre finanțarea proiectelor pentru localități prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii (FDI), un instrument inventat de Darius Vâlcov și care dublează practic Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). În mod sfidător, 80% din banii alocați de Guvern prin FDI vor merge către primarii PSD, dovadă că Viorica Dăncilă nu a fost interesată nicio clipă să scoată România din noroaie, ci să finanțeze de la bugetul de stat, din banii noștri, menținerea sa la guvernare”, a precizat Laurențiu Leoreanu, într-un comunicat de presă.

DIVORȚUL ANULUI! ANAMARIA PRODAN RUPE TĂCEREA! REGHECAMPF E LA PĂMÂNT (GALERIE FOTO)

Vicepreședintele liberal susține că deși, ”oficial, banii din FDI sunt dedicați micilor proiecte de infrastructură locală”, în realitate este vorba despre o formă de mită electorală pentru primarii social-democrații, care sunt obligați astfel să facă presiuni asupra aleșilor PSD pentru a nu vota moțiunea de cenzură.

SCANDAL LA KANAL D! DOUĂ VEDETE S-AU BĂTUT ÎN DIRECT! ANDREEA MANTEA, ÎN STARE DE ȘOC! (GALERIE FOTO)

”Oficial, banii din FDI sunt dedicați micilor proiecte de infrastructură locală. În realitate, e o formă de mită electorală pentru primarii PSD, care, la rândul lor, în schimbul banilor primiți, sunt obligați să pună presiune pe parlamentarii social-democrați pentru a nu vota joi moțiunea de cenzură. La finalul lunii septembrie, Guvernul aprobase 116 proiecte destinate localităților. În numai o săptămână, numărul a crescut la 500, suma finanțării ajungând la 6 miliarde de lei. Alocarea pe repede-nainte a banilor pentru primari vine în contextul în care Viorica Dăncilă nu mai poate controla nici măcar propriul partid: mai mulți aleși PSD au semnat moțiunea de cenzură a PNL, iar alții sunt pregătiți să o voteze, realizând că Viorica Dăncilă e o calamitate pentru România. Pe fondul revoltei din PSD, premierul a recurs la șantaj politic, spunându-le primarilor că finanțarea proiectelor de dezvoltare locală va fi oprită dacă moțiunea de cenzură trece. Pe scurt, doamna Dăncilă cheltuie resurse bugetare pentru a cumpăra voturi favorabile în Parlament, agățându-se cu disperare de funcție. Doamna Dăncilă, nu vă mai folosiți de funcție pentru a prelungi o guvernare toxică. Joi va fi ultima zi din cariera dumneavoastră politică. Veți rămâne în istorie drept cel mai rușinos premier post-decembrist”, a mai precizat Laurențiu Leoreanu.

Ultima oră
19:14 - Grav accident la ieșire din Timișoara. Un om a murit și doi au fost răniți (VIDEO)
18:54 - Sorin Grindeanu: Am aflat o chestiune de Cartea Recordurilor – de 13 ani se lucrează la centura de la Tecuci. Zici că e centura Parisului (VIDEO)
18:35 - Doar 8.103 persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză, în ultima zi. Datele complete
18:09 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
17:41 - Sorin Grindeanu: Eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti, pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare. Dacă am renunța la taxă, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR
17:14 - Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat
16:48 - Sorin Grindeanu: În România nu avem cotă unică, asta e o prostie / S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal
16:26 - Tânără cu dizabilităţi dintr-un centru din Vâlcea, cu fractură la un picior netratată de jumătate de an şi cu malnutriţie severă / Parchetul a deschis dosar penal
15:47 - Sorin Grindeanu: Judeţele Brăila şi Galaţi au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, prin dezvoltarea infrastructurii de transport. Podul trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor
15:22 - Austria are câini noi de pază