Lăzăroiu şi Turcan, despre acuzaţiile lui Marica: Nefondate, minciuni, comportament mizerabil

Lăzăroiu şi Turcan, despre acuzaţiile lui Marica: Nefondate, minciuni, comportament mizerabil
Foto: evz.ro

Reacţiile consilierului prezidenţial Sebastian Lăzăroiu la acuzaţiile lansate joi de Vasile Marica nu au întârziat să apară. Acesta respinge afirmaţiile, pe care le cataloghează drept nefondate şi susţine că nu îl cunoaşte pe liderul sindical. La rândul său, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Valeriu Turcan, susţine că acuzaţiile liderului “Sed Lex” sunt minciuni şi că atitudinea acestuia este una mizerabilă.

„Eu nu-l ştiu pe domnul Marica, probabil l-oi fi întâlnit o singură dată când a venit la consultări la Cotroceni, cu ceilalţi lideri. Dar eu nu-i ştiu şi nici pe ceilalţi lideri de sindicat, nu am niciun fel de relaţie, pe toţi îi ştiu de la televizor. Pe domnul Marica, din ce-am văzut de la televizor, pe el îl apreciam cel mai mult din toţi, că mi se părea că joacă cel mai credibil rolul de lider de sindicat. Necunoscându-i (pe liderii de sindicat – n.r.), orice acuzaţie e nefondată. Oricum, nu mai joc şah de mult, că sunt prea bun la şah”, a declarat Sebastian Lăzăroiu, pentru Agerpres.

La rândul său, Valeriu Turcan susţine că „afirmaţiile domnului Marica sunt minciuni, sunt lucruri care există doar în mintea domniei sale”.

“Ce face acest personaj e un comportament mizerabil. Să lansezi minciuni despre alţii, când eşti acuzat tu însuţi de mită şi corupţie, e o tehnică care aş îndrăzni să spun că ţine mai degrabă de arsenalul crimei organizate”, a mai spus Turcan, citat de aceeaşi sursă.

Vasile Marica a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că tabla de şah care a fost dată publicităţii de sindicatul ProLex privind corupţia în vamă a fost realizată la Cotroceni de consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu pentru a creşte imaginea preşedintelui şi a denigra liderii sindicali. În opinia lui Marica, „regele” sau „regina” sunt baronii locali, care numesc şefii în vămi, iar pionii sunt vameşii.

Vezi aici declaraţiile lui Vasile Marica