Legea nu contează! Dragnea își pune un om de încredere și în conducerea Consiliului pentru Combaterea Discriminării

Legea nu contează! Dragnea își pune un om de încredere și în conducerea Consiliului pentru Combaterea Discriminării
Foto: Stirile ProTV

Tatiana Sandu, șefa organizaţiei de femei PSD Teleorman și unul dintre oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea, şi-a depus candidatura pentru un loc în conducerea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) și are mari șanse să-l obțină chiar dacă nu respectă legea, informează Adevărul.

Locul a rămas liber după ce Petre Florin Manole a ajuns deputat pe listele PSD. Acum, pe acest post se luptă șapte oameni, iar Tatiana Sandu are de departe cele mai mari șanse.

Ce o recomandă? Bineînțeles, carnetul de partid! Și faptul că este unul dintre oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea și faptul că este mâna dreaptă europarlamentarului PSD Viorica Dăncilă – preşedintele organizaţiei naţionale de femei a PSD şi liderul europarlamentarilor social-democraţi, ambele funcţii find ocupate cu sprijinul lui Dragnea.

Asta deși Tatiana Sandu nu întruneşte condiţiile impuse de lege!

Articolul 23 din Ordonanţa 137/2000, cadrul legal după care funcţionează CNCD, le impune membrilor Colegiului Director al instituţiei mai multe condiţii, printre care şi o activitate recunoscută în domeniul apărării drepturilor omului şi combaterii discriminării.

O scurtă privire pe CV-ul foarte subțire al lui Sandu arată că această experiență lipsește. Ea a fost funcţionar public la Trezoreria Turnu Măgurele, iar în ultimii 10 ani a fost director economic la SC Apa Serv SA Teleorman, precizează Adevărul.

Membrii Colegiului Director al CNCD sunt numiţi în funcţie de plenul comun al Senatului şi Camerei Deputaţilor. Cum PSD are majoritate în ambele Camere, votul va fi doar o formalitate.