Legea offshore a trecut de Senat. Urmează dezbaterile și votul în Camera Deputaților, forul decizional

Legea offshore a trecut de Senat. Urmează dezbaterile și votul în Camera Deputaților, forul decizional
Foto: Inquam Photos / George Călin

Senatul a adoptat, miercuri, Legea offshore, menită să deblocheze investițiile pentru extracția gazelor din Marea Neagră. Inițiativa urmează să ajungă la vot în Camera Deputaților.

Senatorii au votat Legea offshore

Proiectul a trecut de Senat cu 91 de voturi „pentru” și 13 „împotrivă” și urmează să ajungă la dezbatere în comisii și în plen la Camera Deputaților, forul decizional. Inițiativa se află în procedură de urgență.

Legea prevede că România are dreptul de preempţiune la achiziția gazelor și reglementează exploatarea onshore și un regim fiscal în care 60% din venituri să fie pentru statul român şi 40% pentru investitor.

Singurele voturi împotrivă au venit de la aleșii AUR.

USR a propus ca transferul profitului din exploatarea gazelor să se facă spre Pilonul II de pensii, dar amendamentul a fost respins.

Știre în curs de actualizare

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu