Tăriceanu îi dă directive clare ministrului Justiției: Să definim RIGUROS. Oricine poate fi ACUZAT

Tăriceanu îi dă directive clare ministrului Justiției: Să definim RIGUROS. Oricine poate fi ACUZAT
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Călin Popescu Tăriceanu îi transmite un mesaj clar lui Tudorel Toader. Șeful Senatului îi pune in cedere ministrului Justiției să urgenteze reglementarea abuzului în serviciu.

Mulţi oameni se tem că pot fi anchetaţi pentru abuz în serviciu şi nu iau nicio decizie. S-a discutat despre un plafon. Nu ştiu dacă asta e soluţia. Să definim riguros ce înseamnă abuz în serviciu, permite interpretări care duc la abuzuri. Actualul ministru al Justiţiei şi fost membru CCR va veni cu o propunere bine gândită. România e o ţară în care nici românii, nici străinii nu ştiu ce să facă. Oricine poate fi acuzat de abuz în serviciu. În Franţa nu există abuz în serviciu, sunt reglementări în privinţa abuzului de funcţie. Sunt cinci mari şi late„, a transmis Tăriceanu.

Ultima oră
07:54 - Accident grav, în Hunedoara: două autocisterne s-au ciocnit
07:44 - Raluca Turcan: Salariul minim ar putea creşte cu 8-12%, înainte de sfârşitul anului
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)