Liderii ALDE cer organizarea de alegeri anticipate în octombrie sau noiembrie: ”Pentru asta, toţi parlamentarii trebuie să îşi dea demisia mai devreme”

Liderii ALDE cer organizarea de alegeri anticipate în octombrie sau noiembrie: ”Pentru asta, toţi parlamentarii trebuie să îşi dea demisia mai devreme”
Foto: olt-alert.ro

Liderii ALDE Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin cer organizarea de alegeri anticipate în luna octombrie. Premierul Dacian Cioloș a propus două date pentru organizarea scrutinului parlamentar din acest an, 4 și 11 decembrie. Liberalii s-au opus primei date, pe motiv ar veni după zilele libere de 1 Decembrie. Pe de altă parte, reprezentanții ALDE susțin că în data de 11 decembrie ar putea fi probleme din cauza condițiilor meteo.

Concret, ALDE a propus partidelor ca toţi parlamentarii să îşi dea demisia înainte de finalizarea mandatului, pentru ca alegerile generale să se poată desfăşura în luna octombrie sau noiembrie.

”Ambele variante sunt proaste, pentru că pe 1 decembrie este ziua naţională şi apoi urmează o sărbătoare mare, iar prezenţa la vot va fi redusă. Pe de altă parte, pe 11 decembrie este posibil să fie vreme dificilă. (…) Soluţia ar fi un acord între toate partidele pentru organizarea de alegeri anticipate, mai devreme, în octombrie sau noiembrie. Pentru asta, toţi parlamentarii trebuie să îşi dea demisia mai devreme. Parlamentarii ALDE, toţi, sunt gata să îşi dea demisia”, a declarat Daniel Constantin, potrivit unui comunicat citat de News.ro.

”Constatăm că data alegerilor se decalează permanent pentru a fi organizate în ianuarie, februarie, atunci când sunt cele mai proaste condiţii meteo. Nu acesta este sensul democraţiei, ci o cât mai mare participare la vot. (…) Dacă demisionează toţi parlamentarii ALDE, nu se rezolvă problema. Poate să îşi dea demisia Guvernul. Sunt mai multe soluţii pentru a se ajunge la acest lucru”, a declarat și Călin Popescu Tăriceanu.