Liz Truss, ministrul de externe al Marii Britanii: „Putin se umilește pe scena mondială”

Liz Truss, ministrul de externe al Marii Britanii: „Putin se umilește pe scena mondială”
În imagine: Liz Truss, ministrul britanic de Externe. Sursă foto: Hepta - Zuma Press / Tayfun Salci

Liz Truss a declarat la o întâlnire a miniștrilor de externe din G7 din Germania că Vladimir Putin „se umilește pe scena mondială”, în timp ce le-a cerut aliaților internaționali să meargă „și mai departe” în sprijinirea Ucrainei.

Truss i-a îndemnat pe miniștrii de externe ai G7, la începutul unei reuniuni de trei zile, să se angajeze la noi valuri de sancțiuni atâta timp cât trupele rusești rămân în Ucraina, potrivit Sky News.

Restricțiile împotriva Rusiei trebuie să rămână în vigoare

Ea a cerut țărilor să convină asupra faptului că restricțiile ar trebui să rămână în vigoare până când vor exista o retragere completă și pacea convenită și că Ucraina are nevoie de asistență financiară pentru a se reconstrui.

Între timp, Regatul Unit susține că Ucraina are nevoie de o „cale clară” către echipamentul standard NATO, inclusiv furnizarea imediată de obuze de artilerie necesare urgent, precum și pregătirea membrilor NATO și un plan de tranziție la acest echipament până la sfârșitul verii.

Miniștrii G7 s-au întâlnit la Schleswig-Holstein, Germania, joi seară, cu miniștrii de externe ai Ucrainei și ai Republicii Moldova pentru a discuta despre cum ar putea fi sprijiniți în fața agresiunii ruse.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:50 - Val de reacții negative, după ce Cleopatra Stratan l-a jignit pe Bursucu, în direct. Artista a avut o replică la care nimeni nu s-ar fi gândit
10:27 - Un șofer din Canada, la un pas să-și piardă viața. Mașina Tesla în care se afla a luat foc din senin
10:04 - Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a vorbit despre momentul în care s-a întâlnit cu Putin. Ce i-a transmis liderul de la Kremlin despre România
09:44 - Un expert militar rus a explicat la televiziunile de stat de ce armata lui Putin nu poate cuceri orașe importante: „Am risca pierderi majore doar pentru a ne pune steagul în centrul orașului”
09:22 - Volodimir Zelenski susține că Rusia trebuie recunoscută ca fiind un stat terorist: „Teroarea a devenit singura formă de acţiune a statului rus în raport cu Europa”
09:05 - Ruben Ostlund, câștigătorul trofeului Palme d’Or. Lista câștigătorilor Festivalului de Film de la Cannes 2022
08:43 - Cod galben și portocaliu de vijelie în toată țara. Vremea se menține una ploioasă și instabilă
08:11 - Șeful Roscosmos anunță că Rusia și China sunt pregătite să construiască o bază științifică pe Lună
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor