Lucian Bode a deschis un război cu Emil Boc și ar vrea să fie liderul informal al liberalilor din Ardeal. Ținta ministrului ar fi președinția PNL, după înlăturarea lui Nicolae Ciucă

Lucian Bode a deschis un război cu Emil Boc și ar vrea să fie liderul informal al liberalilor din Ardeal. Ținta ministrului ar fi președinția PNL, după înlăturarea lui Nicolae Ciucă
Lucian Bode îl ceartă pe Nicolae Ciucă pentru modul în care s-a exprimat în cadrul unei conferințe. Captură Video: PNL / Facebook

Lucian Bode pare să fi deschis un război cu Emil Boc pentru șefia informală a liberalilor din Ardeal, într-o primă fază, însă râvnește la președinția PNL și, acum că are acces la informațiile și resursele MAI, a ajuns să se creadă „supraguvernamental”, spune ziaristul Liviu Alexa în Ziar de Cluj.

Liviu Alexa spune că îndepărtarea lui Mircea Rus de la șefia Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a fost un gest de răzbunare a lui Lucian Bode pe Emil Boc.

Mircea Rus a fost demis din funcție la începutul lunii septembrie, însă pe 20 octombrie a fost reținut de DNA pentru un presupus abuz în serviciu, ceea ce l-a enervat pe Emil Boc, care de altfel se și afla la București în acel moment. Primarul Clujului îl susținea puternic pe fostul șef al IPJ Cluj, susține Liviu Alexa.

„Pe datele pe care noi le-am avut de la MAI, prin structurile noastre, luasem deja măsura punerii la dispoziție și schimbării din funcție a fostului inspector-șef al IPJ Cluj, având elemente concrete în luarea deciziei”, declara Lucian Bode la acea vreme.

Liviu Alexa mai susține că Rus se pregătea să facă o serie de plângeri penale, inclusiv împotriva lui Lucian Bode, dar ar fi fost amenințat de „persoane sus-puse” că o să fie închis dacă nu renunță la inițiativă.

După scandalul de la IPJ Cluj, ministrul de Interne l-a numit în funcția de inspector-șef pe comsiarul-șef de poliție Mihai Rus, nepotul lui Ioan Rus.

„Practic, Bode și Bologa ne-au demonstrat în ultimele săptămâni că pot face „pe caiet” și de la brâu în jos pe oricine au chef în această țară: poate într-o zi mă arestează pe mine, un pârlit de jurnalist, poate într-o zi îl arestează pe Hellvig, poate într-o zi îl arestează pe Boc sau chiar pe Carmen Iohannis, dacă Laura Codruța Kovesi le-o va cere”, mai scrie Liviu Alexa în Ziar de Cluj.

Potrivit ziaristului, Lucian Bode ar intenționa să îl înlăture pe Nicolae Ciucă de la șefia PNL după ce se produce rotația de premieri dintre PNL și PSD.

Urmăriți B1TV.ro și pe