Lucian Bode: Poliția de Frontieră, rol determinant pentru faptul că România îndeplinește azi toate condițiile pentru aderarea la Schengen. România, rol esențial în arhitectura de securitate a UE (VIDEO)

Lucian Bode: Poliția de Frontieră, rol determinant pentru faptul că România îndeplinește azi toate condițiile pentru aderarea la Schengen. România, rol esențial în arhitectura de securitate a UE (VIDEO)
foto: Facebook @ Lucian Bode

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a declarat joi că Poliția de Frontieră a avut un rol determinant pentru faptul că România îndeplinește la ora actuală toate condițiile pentru aderarea la spațiul Schengen.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

România, rol esențial în arhitectura de securitate a UE, spune Lucian Bode

„Iată că presiunea pe frontierelor țării începe să crească odată cu relaxarea măsurilor. Volumul de muncă va crește și el treptat spre un nivel apropiat de cel dinainte de criza sanitară, iar revenirea la valorile de trafic din anul 2019 este mai aproape decât ne așteptam. Toate aceste evoluții reclamă pregătire din timp a unui răspuns eficient și articulat la problemele cu care vă confruntați, pentru a preveni eventualele situații de risc sau de blocaj. Vă solicit să fiți vigilenți și pro-activi în ceea ce privește o dimensiune extrem de importantă a activității dumneavoastră, prevenirea și combaterea infracționalității transfrontaliere, dar mai ales a migrației ilegale”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, în mesajul transmis joi pentru Poliția de Frontieră.

Prevenirea și combaterea infracționalității transfrontaliere și a migrației ilegale reprezintă două linii de acțiune asupra cărora Poliția de Frontieră trebuie să insiste „cu rezultate”, spune Lucian Bode.

„Sunt două linii de acțiune asupra cărora trebuie să insistați, și să insistați cu rezultate, care să demonstreze capacitatea Poliției de Frontieră de a limita aceste fenomene, care reprezintă amenințări extrem de actuale și dinamice, ce afectează interesele de securitate ale statului român, climatul social și, de ce nu, chiar și bunăstarea cetățenilor”, a adăugat el.

Șeful MAI susține că România are un rol esențial în arhitectura de securitate a uE, iar acest lucru se datorează și Poliției de Frontieră.

„Sunteți un garant al securității și stabilității frontierelor țării și, totodată, un partener activ și implicat în operațiunile și exercițiile comune organizate sub egida Agenției Europene Frontex pe toate tipurile de frontieră externă ale Uniunii Europene. Ați avut un rol determinant pentru faptul că România îndeplinește astăzi toate condițiile pentru aderarea la spațiul Schengen și contribuiți din plin la menținerea la cel mai înalt nivel a modului de punere în aplicare a legislației Uniunii Europene. România are un rol esențial în arhitectura de securitate a Uniunii Europene, iar acest lucru vi se datorează și dumneavoastră”, a mai declarat ministrul.

Ultima oră
14:32 - David Popovici, premiat de Ministerul Educației: „Aș vrea să profit de imaginea și de valul pe care l-am creat, să inspir cât mai mulți copii să se apuce de sport”
14:15 - Miniștrii de externe ai României și Marii Britanii, scrisoare către Președintele Consiliului de Securitate al ONU pe tema atacului împotriva vasului „Mercer Street”
13:56 - Fenomenul ce ia amploare! Cum reuşesc turiştii care vin din Grecia să păcălească vameşii la graniţa României cu Bulgaria. Şiretlicul e foarte periculos
13:56 - Cristian Băcanu (PNL): Remarc, la fel ca Președintele Iohannis, că desființarea Secției Speciale pentru Magistrați bate pasul pe loc
13:55 - Șarpe de un metru descoperit în Parcul Herăstrău, aproape de locul de joacă pentru copii
13:09 - GCS: Numărul de infectări cu SARS-COV-2 în ultimele 24 de ore, în creștere
13:02 - INS: Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut în primele şase luni cu 13,4%, în timp ce în luna iunie a fost de 12% faţă de iunie 2020
12:48 - Ambasada SUA din Viena, jefuită. Hoții au furat o piesă în valoare de 700.000 de euro
12:31 - Klaus Iohannis, critici la adresa ministrului Justiției, Stelian Ion: „Nu a găsit calea potrivită pentru desființarea SIIJ” / „Sunt şi alte reforme care au fost promise şi deocamdată auzim că se întâlnesc şi se discută”
12:13 - Klaus Iohannis, despre începerea anului școlar în format fizic: „Nu suntem acum la începutul pandemiei, vreau să cred că suntem spre sfârșitul pandemiei”