Lucian Bode propune ca restaurantele și barurile amendate de 3 ori pentru încălcarea regulilor anti-COVID să aibă activitatea suspendată

Lucian Bode propune ca restaurantele și barurile amendate de 3 ori pentru încălcarea regulilor anti-COVID să aibă activitatea suspendată
Foto: Lucian Bode / Facebook

Lucian Bode, ministrul de Interne, a declarat că va solicita conducerii PNL să discute în coaliție ca, în această săptămână, pe agenda Parlamentului să fie aprobat proiectul care permite suspendarea pentru două săptămâni a activității localurilor care sunt amendate de trei ori pentru nerespectarea regulilor anti-COVID-19.

„O să solicit conducerii PNL să discute în coaliție foarte serios ca în această săptămână pe agenda Parlamentului să fie aprobat proiectul de lege care modifică OUG privind regimul sancțiunilor. Sancțiunile nu sunt suficiente din păcate. (…) Legea 55 să fie modificată astfel încât după una, două, trei sancțiuni, instituțiile statului să poată suspenda activitatea agentului economic care nu respectă regulile de protecție danitară. Dacă se repetă, se trece la nivelul următor și aplicăm sigiliul pe locație”, a declarat ministrul Lucian Bode, potrivit economedia.ro.

Declarația vine în contextul în care mai multe localuri și cluburi au organizat petreceri, fără respectarea normelor, într-o perioadă în care numărul infectărilor cu coronavirus a ajuns să sară pragul de 6.000 pe zi. Amenzile nu par să-i descurajeze pe unii patroni.