Ludovic Orban, aluzie la PSD: Ne luptăm cu un adversar care nu are scrupule, care e în stare să corupă, să fure, să falsifice procese verbale electorale

Ludovic Orban, aluzie la PSD: Ne luptăm cu un adversar care nu are scrupule, care e în stare să corupă, să fure, să falsifice procese verbale electorale
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ludovic Orban, președintele PNL, le-a cerut liberalilor să se mobilizeze cu toții în această ultimă parte a campaniei electorale, dat fiind că se confruntă cu un adversar lipsit de scrupule, care este în stare să facă orice pentru a obține voturi pe care nu le merită – o aluzie la PSD. Aflat la o reuniune electorală în Olimp, Orban s-a referit la situația particulară a Constanței, spunând că social-democrații care au condus orașul nu au făcut decât să se îmbogățească pe spatele cetățenilor. Alegerile locale au loc pe 27 septembrie.

Ludovic Orban, atac la PSD: Ne luptăm cu un adversar care e în stare de orice ca să obţină voturi

Președintele PNL, Ludovic Orban, le-a transmis liberalilor că trebuie să mobilizeze toate echipele, mai ales pe ultima sută de metri a campaniei electorale, deoarece se confruntă cu un adversar „care e în stare de orice ca să obţină voturi pe care nu le merită, e în stare să corupă, e în stare să fure, e în stare să falsifice procese verbale electorale”, aluzie la PSD.

Prezent, joi seară, la o întâlnire electorală în Olimp, Ludovic Orban le-a spus liberalilor că vor trebui să se lupte pentru fiecare vot: „Ne luptăm cu un adversar care nu are scrupule, care e în stare de orice ca să obţină voturi pe care nu le merită, e în stare să corupă, e în stare să fure, e în stare să falsifice procese verbale electorale, e în stare să intimideze angajaţi din companii sau din instituţii publice pentru a-i determina să voteze împotriva voinţei lor”.

Orban susține că PSD-iștii care au condus Constanța s-au îmbogățit, în vreme ce locuitorii orașului au sărăcit

Referitor la situația particulară a Constanței, liderul PNL a afirmat că locuitorii municipiului au sărăcit în ultimii mulți ani deoarece social-democrații aflați la conducere nu s-au preocupat decât să se îmbogățească ei și să trântească ușa în nas investitorilor.

„Ne bătem cu nişte indivizi care nu au niciun scrupul, care au ţinut pe loc Constanţa, în timp ce constănţenii au sărăcit sau dacă au vrut să-şi găsească un rost în viaţă, au fost nevoiți să plece în străinătate. Iar ei s-au îmbogăţit cu neruşinare. Niciunul din miile de investitori care au vrut să investească în Constanţa nu au primit altceva decât o uşă în nas. Nu au existat bani decât pentru ei, în timp ce toţi ceilalţi au fost alungați departe de orice fel de posibilitate de reuşi în viaţă”, a acuzat Ludovic Orban.

Vergil Chițac este candidatul PNL la Primăria Constanța

Candidatul PNL la Primăria Constanța este Vergil Chițac. Potrivit celui mai recent sondaj comandat de PSD la nivelul municipiului Constanța, Chițac ar obține 31,3% din voturi, în timp ce actualul edil, social-democratul Decebal Făgădău, ar lua doar 25,1%. Deputatul Stelian Ion, candidatul USR-PLUS la Primăria Constanța, ar obține doar 15% din voturi.

Potrivit sondajului, la Consiliul Local tot PNL are cele mai multe șanse (30,5%), urmat de PSD (27,1%) și USR-PLUS (18,2%).

Sondajul INSCOP Research, ce a fost realizat între 2 și 9 septembrie, arată că Vergil Chițac are 39,3% din preferințele electoratului, Decebal Făgădău – 31,7%, iar Stelian Ion – 15,8%.

Chițac a susținut că primul lucru de făcut în Constanța este curățenia generală.

„Am terminat cred că de bătut orașul, așa, în fiecare cartier, astăzi a fost ultima vizită, și toată lumea se plânge de mizeria din oraș, mizeria pe care o întâlnești de la intrarea feroviară în Constanța, pe partea dreaptă, în zona cartierului Palas, când sunt mormane de moloz de construcții, și până pe faleză Constanței. Deci este absolut necesar ca primul lucru în Constanța să fie strângerea gunoiului și o curățenie generală”, declarat Vergil Chițac, pentru B1 TV, pe 2 septembrie.