Ludovic Orban: Amânarea adoptării legii carantinei și izolării înseamnă o creștere dramatică a riscului de infectare cu coronavirus. Sunt la capătul răbdării. PSD se încăpățânează să ne pună bețe-n roate (VIDEO)

Ludovic Orban: Amânarea adoptării legii carantinei și izolării înseamnă o creștere dramatică a riscului de infectare cu coronavirus. Sunt la capătul răbdării. PSD se încăpățânează să ne pună bețe-n roate (VIDEO)

Atac dur al premierului Ludovic Orban la adresa aleşilor, după ce votul din Senat, pe legea carantinei, s-aamânat pentru luni, la ora 9.30. Premierul spune că, deşi preşedintele Klaus Iohannis a cerut urgentarea procedurilor, aleşii sabotează sistematic guvernanţii care rămân fără arme împotriva pandemiei. Orban s-a declarat revoltat și indignat de această situație și a avertizat că amânarea dezbaterii și aprobării actului normativ în Senat duce la ”o creștere dramatică” a riscului de infectare cu noul coronavirus a populației.

Votul din Senat asupra legii carantinei și izolării, amânat pentru luni. Ludovic Orban: Asta înseamnă o creștere dramatică a riscului de infectare cu coronavirus

”Dați-mi voie să transmit un mesaj de revoltă și de indignare față de amânarea dezbaterii și aprobării de către Senat a legii care să ne pună la dispoziție instrumentele indispensabile de care avem nevoie în lupta împotriva epidemiei. Amânarea adoptării legii înseamnă o creștere dramatică a riscului de infectare. În toate țările democratice din lume, autoritățile au la dispoziție aceste instrumente care sunt carantina, izolarea la domiciliu, posibilitatea de a trata pacienții sub control medical. În momentul de față, Guvernul și autoritățile din România sunt lipsite de acest instrument vital. Au ieșit din spital foarte mulți pacienți, nu am avut posibilitatea să determinăm izolarea la domiciliu a pacienților și tratarea lor la domiciliu. La ora actuală, în urma anchetelor epidemiologice, nu avem această pârghie pe care o are orice autoritate din orice țară civilizată, pârghia de a decide izolarea la domiciliu a persoanelor care au intrat în contact cu persoane infectate. (…) Sunt măsuri de izolare a virusului, nu a persoanei”, a spus Ludovic Orban, sâmbătă, după o videconferință cu prefecții și șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

Premier: PSD se încăpățânează să tragă de timp, să ne pună bețe-n roate

Totodată, șeful Guvernului i-a acuzat pe cei de la PSD că se încăpățânează să pună bețe-n roate autorităților care încearcă să țină sub control epidemia de coronavirus.

”Nu pot să înțeleg de ce se amână adoptarea acestui act normativ care este vital. Fiecare zi în care nu intră în vigoare această lege înseamnă un risc major pentru creșterea nivelului de presoane infectate și de răspândire a virusului în comunitate.

Este evident că avem o creștere a numărului de cazuri. (…) Nu pot să înțeleg de ce PSD se încăpățânează să tragă de timp, să ne pună bețe-n roate și să împiedice adoptarea unor decizii care sunt vitale pentru a apăra sănătatea și viața românilor.

Sunt la capătul răbdării. Acest joc politicianist, acest sabotaj sistematic la care sunt supuse autoritățile din România în bătălia contra epidemiei deja nu ne afectează pe noi, afectează viața oamenilor. Le mai solicit o dată: adoptați legea!

Legea permite ca, într-o situație de epidemie, autoritățile competente să dispună măsuri simple: izolare la domiciliu, carantină, carantină zonală. Ce s-ar fi întâmplat în Țăndărei, de exemplu, dacă nu puteam institui carantina? Probabil, s-ar fi împrăștiat virusul în tot județul Ialomița și nu numai”, a mai spus Ludovic Orban.

Situația cazurilor de COVID-19 în România

România se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de cazuri decoronavirus. Joi a fost atinscel mai mare numărzilnic de noi îmbolnăviri de la începutul epidemiei în țara noastră – 614.

Iar vineri, Grupul de Comunicare Strategicăa raportat592 de noi cazuri deCOVID-19. Astfel, bilanțul total al cazurilor decoronavirusîn țara noastră ajunge la 31.381. Dintrepersoanele confirmate pozitiv, 22.812 au fost externate, dintre care 21.129 de pacienți vindecați și 1.683 de pacienți asimptomatici,externați la 10 ziledupă depistare. În ceea ce privește bilanțul deceselor, autoritățile române anunță că acesta a ajuns la 1.847, ultimele 13 victime fiind înregistrate în intervalul 9 iulie, ora 10.00 – 10 iulie, ora 10.00.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
23:55 - Președintele Consiliului European denunță „lipsa de loialitate” a SUA. Charles Michel, mesaj dur după decizia Australiei de a renunța la submarinele franceze în favoarea celor americane
23:47 - Cine este iubitul Emmei Răducanu. Tânărul misterios ar fi un cântăreț celebrul în Marea Britanie
23:25 - Un bărbat a omorât-o pe sora iubitei sale cu peste 40 de lovituri de cuțit. Agresorul a fost reținut de procurorii din Constanța
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori