Ludovic Orban avertizează: „Dacă Iohannis îl va nominaliza pe Cîțu premier, va încălca Constituția”

Ludovic Orban avertizează: „Dacă Iohannis îl va nominaliza pe Cîțu premier, va încălca Constituția
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Cîțu încearcă prin toate mijloacele să rămână la putere, cu sprijinul oamenilor săi, din #EchipaCâștigătoare. În cazul în care Guvernul Cîțu va pica la moțiunea de cenzură, scenariul cel mai probabil ar fi în continuare, susținerea președintelui PNL de către Klaus Iohannis.

Dacă președintele României îl va nominaliza tot pe Florin Cîțu, oficialul de la Cotroceni va încălca din nou Constituția, potrivit lui Ludovic Orban.

„CCR a decis că nu mai poate fi desemnat același premier împotriva căruia s-a votat o moțiune de cenzură. Dacă ar face-o, Iohannis ar încălca Constituția”, a declarat Ludovic Orban.

Două moțiuni de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu

Marți, 28 septembrie, în urma sesizării PNL, CCR a decis că moțiunea de cenzură USR-PLUS – AUR trebuie să-și urmeze cursul firesc și să ajungă la vot în plen.

Astăzi, și PSD a depus propria moțiunea de cenzură anti-Cîțu. În opinia lui Orban, moțiunea USR-PLUS – AUR trebuie să aibă întâietate.

„Categoric, moțiunea USR PLUS – AUR. A fost depusă anterior și a parcurs deja etapa citirii moțiunii în plen, intrând în termenul constituțional de după trei zile, prevăzut în Constituție, în care și aici a existat o pronunțare a Curții Constituționale în care a stabilit că trebuie programată cu celeritate, adică nu se poate amâna foarte mult după termenul de trei zile, și că nu poate să intervină procrastinarea, adică amânarea nejustificată a depunerii.

Tot ceea ce am susținut, iată că de fapt Curtea Constituțională confirmă justețea întregii mele poziții și a tuturor luărilor mele de poziție publică și arată fără putință de tăgadă că reprezentanții PSD și, din păcate, colegii mei din PNL din Birourile permanente reunite au încălcat Constituția și au încălcat principiul constituțional al statului de drept”, a declarat Ludovic Orban.