Ludovic Orban: Cine a stabilit ținte de vaccinare trebuia să le urmărească / Am discutat posibile soluții pentru a stimula vaccinarea, inclusiv prin măsuri care să condiționeze accesul la activități neesențiale (VIDEO)

Ludovic Orban: Cine a stabilit ținte de vaccinare trebuia să le urmărească / Am discutat posibile soluții pentru a stimula vaccinarea, inclusiv prin măsuri care să condiționeze accesul la activități neesențiale (VIDEO)
Ludovic Orban, în timoul unui discurs cu ocazia alegerii conducerii filialei PNL Iași

Ludovic Orban, președintele PNL, a precizat că marți s-a discutat în coaliție despre posibile soluții pentru a crește numărul persoanelor vaccinate, „prin niște stimulente, pe de o parte, și, pe de altă parte, prin niște măsuri care să permită doar persoanelor care sunt vaccinate să aibă acces la activități neesențiale”. Totodată, întrebat despre ritmul lent de vaccinare, liderul liberalilor a explicat că persoana care a stabilit obiectivele trebuia să le și urmărească.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban, despre campania de vaccinare anti-COVID-19

„Am discutat de soluții posibile pentru a crește procentul de vaccinare, pentru a crește numărul de cetățeni vaccinați, prin niște stimulente, pe de o parte, și, pe de altă parte, prin niște măsuri care să permită doar persoanelor care sunt vaccinate să aibă acces la activități neesențiale”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele PNL s-a arătat de părere că „este foarte puțin probabil să ajungem la 10.000 de cazuri”.

„Orice predicție în momentul de față trebuie tratată cu o anumită circumspecție, încă nu s-au făcut niște prognoze foarte bine fundamentate, am văzut și documentul de la INSP cu patru posibile scenarii de creștere. Totuși, trebuie să ținem cont de faptul că e un procent semnificativ din populația României care este vaccinată, de asemenea, au fost foarte mulți cetățeni români care au avut COVID și care au dobândit imunitate față de COVID, deci riscurile sunt mai mici de creștere a numărului de cazuri”, a adăugat el.

Întrebat despre faptul că nici până astăzi nu a fost atinsă ținta de 5 milioane de persoane vaccinate la nivel național, Ludovic Orban a afirmat: „Cine a stabilit ținte trebuia să le urmărească. În ce mă privește, știți că eu m-am ferit întotdeauna să stabilesc niște ținte atât timp cât nu au existat evaluări foarte serioase. Pe de altă parte, activitatea de vaccinare continuă, ea nu s-a oprit în niciun moment și tocmai asta am discutat astăzi, să găsim soluții de a crește numărul persoanelor vaccinate, inclusiv stimulente de genul bonuri de masă sau alte instrumente care au fost folosite cu succes în alte țări”.

Ultima oră
07:23 - Ursula von der Leyen, vizită la București. Președintele Comisiei Europene va semna simbolic Planul Național de Redresare și Reziliență
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme