Ludovic Orban, despre închiderea magazinelor după ora 18: “Eficiența unei măsuri se demonstrează în timp, prin reducerea numărului de cazuri. De regulă, astfel de măsuri trebuie introduse pe baza unei analize” (VIDEO)

Ludovic Orban, despre închiderea magazinelor după ora 18: “Eficiența unei măsuri se demonstrează în timp, prin reducerea numărului de cazuri. De regulă, astfel de măsuri trebuie introduse pe baza unei analize” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele PNL, Ludovic Orban, a precizat că eficiența actualelor restricții va putea fi observată în timp. Întrebat despre cozile și aglomerările din magazine după ce restricția care vizează stoparea activității a fost impusă, Ludovic Orban a răspuns:

“În timpul săptămânii nu se aplică decât în acele localități în care este depășită rata de 7,5. La ora actuală sunt câteva zeci de localități care există în această rată. În cursul săptămânii, restricția privind orarul de funcționare al magazinelor este prezent numai în localități cur ată de infectare de peste 7,5%.

Nu aș vrea să mă pronunț asupra acestei măsuri. Eficiența unei măsuri se demonstrează în timp, prin reducerea numărului de cazuri. De regulă, astfel de măsuri trebuie introdusă pe baza unei analize. În mod normal se fac permanent astfel de analize. Probabil INSP are niște studii care a constatat care sunt activitățile unde există cea mai mare rată de incidență și cel mai mare risc de răspândire a virusului”, a declarat Ludovic Orban.

Ultima oră
08:02 - Patru persoane au murit, după un grav accident de circulație în județul Caraș-Severin. Una dintre victime avea 16 ani
07:48 - România, printre destinațiile preferate de nevaccinați, datorită măsurilor mai relaxate. „Au cerut un zbor doar dus”
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”