Ludovic Orban, despre primarul din Sângeorz – Băi: „Sunt, categoric, împotriva oricărui comportament agresiv”

Ludovic Orban, despre primarul din Sângeorz – Băi: „Sunt, categoric, împotriva oricărui comportament agresiv”
Foto: gov.ro

În cursul zilei de joi, premierul Ludovic Orban a condamnat gestul primarului din Sângeorz – Băi, aflat și în prezent în cursa pentru alegerile locale. Premierul a subliniat faptul că în cursa din acest an, Traian Ogâgău nu este candidat din partea PNL, ci independent.

Ludovic Orban condamnă gestul primarului din Sângeorz – Băi

În cadrul unei declarații de presă, premierul și-a exprimat dezacordul față de gestul primarului din Sângeorz – Băi și a ținut să reamintească faptul că Traian Ogâgău nu este candidatul PNL în cursa pentru localele din 2020, la Sângeorz – Băi.

„Evident că sunt împotriva, categoric împotriva oricărui comportament agresiv, cu atât mai mult faţă de un minor, cu atât mai mult faţă de copil. Dezavuez un astfel de comportament. Nu îl mai prezentaţi… a fost primar liberal. El nu candidează din partea PNL. În mod evident, este un comportament total împotriva oricărei norme legale şi de bun simţ”, a declarat Ludovic Orban, în cursul zilei de joi, potrivit Agerpres.

Reamintim faptul că reprezentanții PNL Bistrița – Năsăud s-au delimitat, joi, 17 septembrie, de comportamentului primarului Traian Ogâgău. El a câștigat, în 2016, alegerile locale din partea Paridului Național Liberal, însă în 2020, Ogâgău este candidat independent pentru cel de-al doilea mandat de primar al localității Sângeorz – Băi.

Protecția copilului a intervenit în cazul din Bistrița – Năsăud

Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA) a intervenit în acest caz și a solicitat sesizarea organelor de cercetare penală. De asemenea, Poliţia s-a autosesizat în cazul edilului, după ce imaginile au ajuns în mediul online.

”ANDPDCA a solicitat DGASPC Bistriţa Năsăud sesizarea organelor de cercetare penală în vederea verificării existenţei elementelor constitutive ale unei infracţiuni. ANDPDCA a solicitat verificarea situaţiei minorei în familie şi a nevoilor de sprijin şi asistenţă”, anunţă instituţia.

În filmarea care s-a răspândit rapid în mediul online, fata primarului din Sârgeorz-Băi stă așezată în geunchi, cu fața la dulap și repetă printre suspine cuvintele pe care tatăl său i le spune: ”Nu mai sunt obraznică și nu mai supăr pe mama și pe tata”, ”O să fac exerciții și o să învăț”, ”Ce-am făcut astăzi a fost ieșit din comun”, ”Nu mai sunt fițoasă”, ”Nu mai sunt figurantă” sau ”Sunt cea mai obraznică fată din hotelul ăsta”.