Ludovic Orban, dezvăluiri din culisele competiției interne: „E importantă orientarea unor lideri de filială sau a unor oameni importanți din filiale, dar la congresul PNL vor participa 5.000 de delegați”

Ludovic Orban, dezvăluiri din culisele competiției interne: E importantă orientarea unor lideri de filială sau a unor oameni importanți din filiale, dar la congresul PNL vor participa 5.000 de delegați
Foto: facebook.com/LudovicOrban.PNL

Prezent la Botoșani, Ludovic Orban a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă, că deși e importantă orientarea unor lideri de filială sau a unor oameni importanți din filiale pentru unul dintre candidații la conducerea PNL, la congresul PNL vor participa 5.000 de delegați. De asemenea, Ludovic Orban a respins ideea că sprijină proiectele de investiții din Botoșani, în îîncercarea de a obține sprijinul filialei:

“Nu are nicio legătură politica de investiții cu susținerea politică, în interiorul PNL. Eu nu număr filialele, eu vorbesc cu fiecare membru al PNL. Sigur că există o procedură statutară. Suntem în faza în care avem Adunări generale în fiecare organizație locală, ulterior avem conferințele județene care aleg conducerile județene și după finalizarea la 10 august a conferințelor județene, începe poziționarea filialelor. De ce se realizează? Pentru că avem o condiție statutară, un membru poate candida la conducerea PNL prezentând o moțiune dacă are sprijinul a minimum 10 filiale județene iar decizia de susținere se ia în colegiul director județean, dar după finalizarea conferințelor județene.

E importantă orientarea unor lideri de filială sau a unor oameni importanți din filiale, dar până la urmă la congresul PNL vor participa 5.000 de delegați, elita PNL, iar felul meu de a face campanie este de a face campanie la fiecare delegație, viziunea mea, proiectul obiectivele și să obțin un vot”,a declarat Ludovic Orban.

Întrebat despre sprijinul pe care Raluca Turcan l-a exprimat deja public pentru Florin Cîțu, Ludovic Orban a declarat:

“E un delegat la Congres. Raluca Turcan a fost susținută de mine pentru funcția de prim-vicepreședinte la congresul din 2017, ulterior a fost sprijinită de mine ca lider de grup la Camera Deputaților, vicepremier în cabinetul pe care l-am condus eu și am susținut-o și pentru funcția de ministru al Muncii la constituirea Guvernului. Dacă are o opțiune, este dreptul oricărui membru al PNL la o opțiune, dar la Congres vor veni acum 5.000 de delegați”.

Ultima oră
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente, iar valul de căldură continuă (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)