Ludovic Orban: Eu și premierul nu susţinem creşterea alocaţiilor de la 1 iulie. Vom discuta în prima şedinţă a coaliţiei / Florin Cîţu nu exclude o OUG pentru prorogarea termenului privind majorarea alocaţiilor (VIDEO)

Ludovic Orban: Eu și premierul nu susţinem creşterea alocaţiilor de la 1 iulie. Vom discuta în prima şedinţă a coaliţiei / Florin Cîţu nu exclude o OUG pentru prorogarea termenului privind majorarea alocaţiilor (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a declarat că nu exclude adoptarea unei Ordonanțe de Urgență care să amâne creșterea alocațiilor de la 1 iulie, dacă acest lucru nu va fi rezolvat în Parlament. Șeful Guvernul a ținut să puncteze că toţi partenerii din coaliţie au fost prezenţi la aprobarea bugetului pentru acest an, când s-a convenit să existe o singură majorare de alocații în 2021, cea de la începutul anului.

Anterior, și Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și liderul PNL, a declarat că el și Cîțu nu susțin majorarea alocațiilor de la 1 iulie.

Nu sunt bani în buget pentru creșterea alocațiilor pentru copii de la 1 iulie

„Colegii mei din coaliţia de guvernare au fost acolo când am aprobat bugetul și când am discutat despre o singură creştere a alocaţiilor. Vor fi prin amendamente în Parlament și dacă Parlamentul nu le face la timp, atunci va trebui o OUG prin care să prorogăm. Nu de alta, dar nu vom avea în buget”, a declarat Cîțu.

Ludovic Orban: Eu și premierul nu susţinem creşterea alocaţiilor de la 1 iulie. Vom discuta în prima şedinţă a coaliţiei / Florin Cîţu nu exclude o OUG pentru prorogarea termenului privind majorarea alocaţiilor

Tot joi, Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și liderul PNL, a declarat că probabil în prima şedinţă a coaliţiei se va discuta despre situația alocațiilor. Orban a precizat că el și Cîțu nu susţin o majorare de la 1 iulie.

„Probabil, la prima şedinţă a coaliţiei vom discuta. Punctul nostru de vedere l-am exprimat, atât premierul Cîţu, cât şi eu, şi anume că susţinem formula care a fost adoptată în Senat. Acolo este OUG, este o lege de adoptare a OUG care a suferit un amendament în Senat şi, din punctul nostru de vedere, susţinem amendamentul în Senat, să nu existe creşterea de la 1 iulie. De altfel, am şi anunţat public că aceasta va fi poziţia noastră”, a declarat liderul liberalilor.

Anterior, Orban afirmase că nu există bani pentru încă o creștere a alocațiilor în acest an.