Ce au declarat liderii PNL, USR-PLUS și UDMR după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis. Florin Cîțu, propus premier de coaliție: De mâine seară pornim la lucru (VIDEO)

Ce au declarat liderii PNL, USR-PLUS și UDMR după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis. Florin Cîțu, propus premier de coaliție: De mâine seară pornim la lucru (VIDEO)
foto: Facebook

Liderii PNL, USR-PLUS și UDMR au susținut o declarație de presă alături de Florin Cîțu, propunerea coaliției pentru funcția de prim-ministru, marți, după discuția cu președintele Klaus Iohannis din cadrul consultărilor desfășurate la Palatul Cotroceni în vederea desemnării unui candidat la funcția de prim-ministru.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce au declarat liderii PNL, USR-PLUS și UDMR după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis. Ce a spus Florin Cîțu, premierul propus de coaliție

„Am luat această decizie de a participa împreună, pentru că din momentul alegerilor am decis să formăm o coaliție de centru-dreapta, care să ofere României un Guvern într-un timp cât mai scurt, care să aibă capacitatea de a face marile reforme de care are nevoie România și capacitatea de a dezvolta România. I-am prezentat Președintelui acordul de coaliție, de asemenea voința noastră comună de a lucra împreună pentru binele României. Așteptăm decizia Președintelui și suntem pregătiți să derulăm toate procedurile pentru învestirea Guvernului în cel mai scurt timp posibil”, a afirmat Ludovic Orban.

Dacian Cioloș a explicat că partenerii din coaliție i-au propus Președintelui să lucreze „împreună”, pentru că „România are nevoie de reforme.

„I-am confirmat, deci, domnului Președinte faptul că cele trei partide au format o coaliție, s-au pus de acord asupra lui Florin Cîțu – nominalizarea pentru premier, că avem un program de guvernare finalizat și că vrem să începem cât mai repede guvernarea, vrem să avem un Guvern învestit cât mai repede, săptămâna aceasta. I-am propus Președintelui să lucrăm împreună în parteneriat, această coaliție de guvernare împreună cu dânsul, pentru că România va avea nevoie de reforme. Pe foarte multe lucruri ne-am pus de acord și le veți găsi în programul de guvernare”, a spus Dacian Cioloș.

Coaliția, spune Dan Barna, nu este una „bazată pe un entuziasm năuc”, ci este o coaliție „care își asumă foarte responsabil măsurile și ceea ce va urma în lunile și anii următori pentru România”.

„A fost o discuție foarte pragmatică, i-am transmis Președintelui că nu suntem o coaliție bazată pe un entuziasm năuc, bucuros că s-a întâmplat, ci că este o coaliție care își asumă foarte responsabil măsurile și ceea ce va urma în lunile și anii următori pentru România, i-am transmis și că dincolo de programul de guvernare pe care îl vom prezenta mâine sunt câteva reforme care trebuie să se întâmple în România și pe care electoratul le așteaptă, și că așteptăm sprijinul și susținerea domniei sale pentru ca aceste reforme să devină realitate, chiar dacă ele nu sunt explicit menționate în programul de guvernare și de asemenea am convenit că acest efort și acest tur de forță care s-a întâmplat în aceste zile, cumva fără precedent în istoria de 30 de ani a României, este de fapt mesajul unei alinieri de voințe de care România are nevoie ca să poată avea o guvernare stabilă și funcțională în lunile și în anii următori”, a declarat Dan Barna.

Coaliția, a adăugat Kelemen Hunor, i-a transmis președintelui Klaus Iohannis intenția „de a colabora și de a conlucra pentru o perioadă de patru ani de zile”.

„Am transmis Președintelui intenția noastră de a colabora și de a conlucra pentru o perioadă de patru ani de zile. Avem o responsabilitate uriașă, avem o oarecare experiență în a lucra în coaliție, în echipă și sunt convins că această perioadă care urmează, cu eforturile necesare, prin colaborare și prin creșterea gradului de încredere, va însemna un lucru bun pentru România. De aceea, eu sunt optimist astăzi, fiindcă după câteva zile am reușit să formăm o echipă, să formăm un program de guvernare și o echipă de guvernare, și sunt convins că mâine seară, prin votul Parlamentului, după votul Parlamentului, România va avea un Guvern nou și vom începe munca imediat după învestirea Guvernului”, susține Kelemen Hunor.

Florin Cîțu, propunerea coaliției pentru poziția de premier, i-a transmis președintelui Klaus Iohannis că este „gata să își asume această guvernare, în acest moment dificil pentru România”.

„I-am transmis domnului Președinte că sunt gata să îmi asum această guvernare, în acest moment dificil pentru România, că vom continua ceea ce am început în acest an și, bineînțeles, avem un program de guvernare care aduce multe lucruri importante, măsuri importante pentru români în perioada următoare. Am prezentat și cum văd lucrurile imediat după votul de mâine seară, (…) am discutat puțin și despre calendarul referitor la bugetul pentru anul viitor. Din nou, le mulțumesc președinților acestei coaliții de centru-dreapta pentru încredere și de mâine seară pornim la lucru”, a subliniat Florin Cîțu.