Ludovic Orban: „În locul domnului Ciolacu nu aş deschide subiectul mineritului, pentru că ar fi ca şi cum ar vorbi de funie în casa spânzuratului”

Ludovic Orban: „În locul domnului Ciolacu nu aş deschide subiectul mineritului, pentru că ar fi ca şi cum ar vorbi de funie în casa spânzuratului”

În timpul vizitei de la Reghin, de vineri, 18 septembrie, premierul Ludovic Orban a declarat că dacă ar fi în locul președintelui PSD, Marcel Ciolacu, el nu ar aduce în discuție subiectul mineritului. Premierul a precizat că ar fi „ca și cum ar vorbi de funie în casa spânzuratului”, scrie Agerpres.

Eu în locul domnului Ciolacu nu aş deschide subiectul mineritului, pentru că ar fi ca şi cum ar vorbi de funie în casa spânzuratului. Noi avem un proiect, Compania Energetică Hunedoara, de recrutare a activelor profitabile, în care există cele două care sunt profitabile şi care se ştie foarte bine că pot să genereze profit. Problema este că ne-au lăsat o moştenire, nişte datorii uriaşe, care au fost agravate şi mai mult de acordarea unui ajutor de stat, fără aprobarea Comisiei Europene şi fără respectarea legislaţiei concurenţei de la nivel european, care au trebuit rambursate, Complexul Energetic Hunedoara provocând dificultăţi suplimentare în salvarea acestui combinat. Noi am discutat la nivelul Comisiei Europene, am pregătit planul nostru, vom adopta un memorandum, practic, vom arăta cum reuşim să regrupăm toate activele profitabile din actualul Complex Energetic Hunedoara, pentru a constitui o societate care să aibă capacitatea să se dezvolte”, a declarat Ludovic Orban, în timpul unei conferințe de presă, citează Agerpres.