Ludovic Orban, întrebat dacă Vlad Voiculescu ar trebui schimbat de la conducerea Ministeruluii Sănătății: Orice ministru care nu-și face datoria, mai devreme sau mai târziu, va pleca din Guvern (VIDEO)

Ludovic Orban, întrebat dacă Vlad Voiculescu ar trebui schimbat de la conducerea Ministeruluii Sănătății: Orice ministru care nu-și face datoria, mai devreme sau mai târziu, va pleca din Guvern (VIDEO)

Ludovic Orban spune că ”orice ministru care nu-și face datoria, (…) mai devreme sau mai târziu, va pleca din Guvern”. Liderul PNL a făcut aceste declarații întrebat dacă Vlad Voiculescu ar trebui să fie schimbat din funcția de ministru al Sănătății.

Ce spune Ludovic Orban despre Vlad Voiculescu

”Cu siguranță, activitatea fiecărui ministru este evaluată de premier și în funcție de evaluări, premierul ia sau nu ia decizii. Orice ministru care nu-și face datoria și nu este implicat în atingerea obiectivelor din programul de guvernare, mai devreme sau mai târziu, va pleca din Guvern. Este firesc ca evaluarea să o facă premierul. Dacă premierul are vreo solicitare, cu siguranţă o discutăm”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, întrebat dacă Vlad Voiculescu ar trebui schimbat de șa conducerea Ministeruluii Sănătății: Orice ministru care nu-și face datoria, mai devreme sau mai târziu, va pleca din Guvern

Vlad Voiculescu, în centrul unei noi controverse

Ministrul Vlad Voiculescu a devenit din nou subiectul unor controverse, în urma declarațiilor sale referitoare la felul în care sunt înmormântați pacienții care au murit fiind infectați cu coronavirus.

Voiculescu a avut, joi, un schimb de replici cu jurnaliștii, care reclamau că bolnavii de COVID-19 care au decedat au fost înmormântați fără haine. Ministrul a susținut căsituația descrisă de reporteri este un „neadevăr” și că „dacă cei de la pompe funebre au înmormântat oameni fără să respecte legea, atunci, da, au făcut acest lucru de capul lor și nu are nimeni din acest minister de ce să își ceară scuze pentru lucrul acesta”.

Câteva minute mai târziu, Vlad Voiculescu a revenit cu precizări într-o postare pe pagina sa de Facebook. Ministrul a susținut atunci că a preluat „o informație parțial greșită”și a recunoscut că în ordinul de ministru se stipulează că cei decedați fiind infectați cu coronavirus și care sunt autopsiați sunt înmormântați fără haine.

Reacția lui Florin Cîțu

O reacție în acest context a venit, vineri, și din partea premierului Florin Cîțu.

Întrebat de crede despre declarațiile lui Voiculescu, șeful Guvernuluui a răspuns: „Am văzut că a făcut o declaraţie, apoi a venit şi şi-a cerut scuze. Am discutat cu el, voi mai discuta. A avut o conferinţă de presă după prezentarea raportului (n.r. – referitor la pregătirea celui de-al treilea val al pandemiei) în şedinţa de Guvern, a prezentat din raport şi de atunci vine în faţa dumneavoastră aproape săptămânal cu declaraţii de presă va veni şi în continuare cu declaraţii de presă săptămânal”.