Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor

Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
Foto: Ludovic Orban / facebook

Președintele Camerei Deputaților a declarat, luni, că trebuie să existe un control civil asupra serviciilor de informații, iar în prezent se lucrează la îmbunătățirea legislației în acest domeniu. Ludovic Orban este de părere că principala problemă o reprezintă legislația foarte veche.

Problema noastră este că avem o legislaţie – cred că din 1991 e legislaţia, o legislaţie care nu a fost up-datată, practic nu a ţinut pasul cu evoluţiile, iar aici chestiunea serviciilor de informaţii este o chestiune foarte clară: trebuie să existe un control civil adevărat asupra funcţionării serviciilor de informaţii”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Ludovic Orban: Se lucrează la îmbunătățirea legislației

Liderul PNL este de părere că serviciile de informații nu trebuie să se implice în structurile democratice, precum partidele politice, Parlament, Guvern sau administrație.

Totodată, el a ținut să precizeze că în prezent se lucrează la îmbunătățirea legilor.

La ora actuală se lucrează la o îmbunătăţire a legislaţiei în domeniul informaţiilor. E un pachet de legi destul de amplu, cred că sunt 11 proiecte de lege care trebuie modificate şi se lucrează în momentul de faţă la acest pachet legislativ, tocmai cu scopul de a adapta, practic, toată legislaţia, care a fost adoptată în anii ’90, la ceea ce se întâmplă astăzi în lume”, a mai declarat liderul PNL.