Ludovic Orban: Dragnea are motiv să-i scoată ochii lui Tăriceanu

Ludovic Orban: Dragnea are motiv să-i scoată ochii lui Tăriceanu

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că Liviu Dragnea se bucură că are motiv să-i scoată ochii lui Tăriceanu, după ce acesta s-a opus ordonanței privind amnistia și grațierea.

Declarația a fost făcută în contextul în care DNA îl acuză pe șeful ALDE că a luat o mită de 800.000 de dolari de la o firmă austriacă. Plenul Senatului este cel care urmează să accepte sau să respingă cererea procurorilor de începere a urmăririi penale împotriva lui Tăriceanu.

Orban a declarat că nu se așteaptă ca senatorii PSD să voteze în favoarea solicitării DNA.

„Obiceiul PSD este acela de a face zid în jurul infractorilor din partid sau din partidele partenere. Nu mă aştept ca senatorii PSD să voteze în favoarea cererii de urmărire penală. Dacă tot n-au de gând să voteze, măcar să stea acasă şi să lase pe ceilalţi senatori sa-şi exprime votul în deplină cunoştinţă de cauză. În ceea ce priveşte poziţia lui Dragnea, sigur cred că în momentul de faţă se bucură că are un motiv să-i scoată ochii lui Tăriceanu că nu a fost în favoarea emiterii ordonanţei privind amnistia şi graţierea. Dar mă îndoiesc că senatorii PSD şi mai ales Liviu Dragnea ar putea cumva să înţeleagă că Parlamentul României nu trebuie să blocheze nicio anchetă judiciară care priveşte lideri politici importanţi. De altfel, se ştie foarte clar că blocarea de către majoritatea parlamentară a anchetelor penale este unul dintre punctele cele mai critice are au apărut în rapoartele MCV despre România”, a declarat Ludovic Orban.