Ludovic Orban: „Marea majoritatea a oamenilor care au rămas lângă mine, fiindcă se luptă cu un întreg sistem, au dat dovadă de caracter” / Ce a spus despre Adrian Oros și Alexandru Nazare (VIDEO)

Ludovic Orban: „Marea majoritatea a oamenilor care au rămas lângă mine, fiindcă se luptă cu un întreg sistem, au dat dovadă de caracter” / Ce a spus despre Adrian Oros și Alexandru Nazare (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ludovic Orban a subliniat că marea majoritate a oamenilor care i-au rămas alături au dat dovadă de caracter „fiindcă se luptă cu un întreg sistem”.  La „Special B1” cu Nadia Ciurlin, fostul președinte al PNL a precizat că într-un fel chiar el a fost cel care și-a dat acordul pentru revenirea lui Adrian Oros în Guvern. Totodată, a vorbit și despre cazul lui Alexandru Nazare, demis de la Finanțe și înlocuit cu Dan Vîlceanu „care nu știe rata inflației” și „nu știe că sunt trei salarii minime pe economie”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban, pe B1 TV, despre cei care au rămas lângă el: „Dacă erau oportuniști sau dacă n-ar fi avut coloană vertebrală, nu ar fi avut caracter, ar fi cedat la presiunile care au fost făcute”

Referitor la situația lui Adrian Oros, care vineri și-a retras demisia de la Ministerul Agriculturii, precizând totuși că rămâne în echipa Orban, fostul președinte al PNL a spus: „Nu se duce în echipa lui Cîțu. Domnul Oros și-a prezentat demisia. Ca urmare a faptului că a căzut Guvernul la moțiunea de cenzură, s-a ajuns într-o situație în care dacă intră în vigoare demisia lui Adrian Oros nu prea are cine să preia atribuțiile Ministerului Agriculturii. La Ministerul Agriculturii e în curs de implementare Planul național strategic, perioada de tranziție, adică perioada 2021-2022, se lansează apelurile de proiecte și sunt o serie de alte proiecte și programe importante la Ministerul Agriculturii care presupun existența unui ministru care să le conducă”.

„Înainte de a lua decizia de a reveni asupra demisiei, a fost la mine astăzi și am discutat cu el, mi-a explicat exact despre ce e vorba și într-un fel mi-am dat acordul, că la urma urmei trebuie o administrare curentă a treburilor publice în fiecare domeniu de activitate, chiar dacă e criză politică, și practic trebuie să ții cont de un interes public de a avea cât de cât o gestiune rezonabilă a diferitelor programe”, a mai menționat Ludovic Orban.

Competiția internă în PNL, spune Ludovic Orban, „a generat o selecție”.

„Această competiție internă în Partidul Național Liberal a generat o selecție. Marea majoritatea a oamenilor care au rămas lângă mine, fiindcă se luptă cu un întreg sistem, au dat dovadă de caracter. (…) Dacă erau oportuniști sau dacă n-ar fi avut coloană vertebrală, nu ar fi avut caracter, ar fi cedat la presiunile care au fost făcute. Adrian Oros a fost amenințat cu demiterea și, cu toate acestea, a rezistat. Alexandru Nazare chiar a fost demis din funcție, un ministru cu rezultate deosebite, un ministru serios, un ministru meticulos, un ministru care a implementat foarte multe lucruri importante, și a fost înlocuit cu domnul Vîlceanu, prietenul domnului Cîțu, care nu știe rata inflației, nu știe că sunt trei salarii minime pe economie și de atunci nu prea a mai apărut în declarații de presă ca ministru de Finanțe că probabil precaritatea culturii sale generale în domeniul finanțelor ar fi fost și mai vizibilă”, susține Ludovic Orban.