Ludovic Orban: „Ne menținem angajamentul clar de desființare a Secției speciale” / Ce variante susține PNL pentru deblocarea discuțiilor din coaliție (VIDEO)

Ludovic Orban: „Ne menținem angajamentul clar de desființare a Secției speciale” / Ce variante susține PNL pentru deblocarea discuțiilor din coaliție (VIDEO)
Președintele PNL, Ludovic Orban, conferință de presă la grupul parlamentar PNL. Sursa foto: Facebook / Ludovic Orban

PNL își menține angajamentul clar de desființare a Secției speciale și susține fie varianta aprobată de Guvern, fie forma adoptată de Camera Deputaților, fie proiectul de lege care cuprinde anumite garanții, precum aceea care stipulează că dosarul unui judecător dintr-o curte de apel trebuie să fie cercetat de un procuror dintr-o altă jurisdicție, a precizat Ludovic Orban, liderul liberalilor, marți, după o nouă rundă de discuții în coaliție.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban (PNL), despre desființarea Secției speciale și discuțiile din coaliție

Întrebat ce soluție de compromis susține PNL din cele trei discutate marți în ședința din coaliție, președintele liberalilor a explicat: „Eu le-am spus că noi susținem fie proiectul de lege în forma Guvernului, fie proiectul de lege în forma adoptată de Cameră, fie proiectul de lege care cuprinde amendamentele care acum sunt susținute de domnul ministru, dar care au fost inițiate de colegii mei, și anume garanțiile, de exemplu, (…) un dosar al unui judecător care face parte dintr-o curte de apel să nu fie judecat de un procuror care este dintr-un parchet de pe lângă curtea respectivă, ci de un procuror dintr-o altă jurisdicție. Sunt mai multe variante, nu suntem de acord, asta am și spus, că nu putem susține amendamentul UDMR. S-au mai identificat niște posibile soluții de discuție, se lucrează în continuare, noi ne menținem angajamentul clar de desființare a Secției speciale. Sunt convins că până la urmă vom ajunge la o formulă care să fie sprijinită de întreaga coaliție. Continuăm discuțiile”.

Discuțiile din coaliție au intrat în impas din cauza divergențelor pe care le au UDMR și USR-PLUS în ceea ce privește varianta de desființare a Secției speciale. Formațiunea condusă de vicepremierul Kelemen Hunor consideră că dosarele SIIJ ar trebui să ajungă la Parchetul General, nu la DNA, cum dorește Stelian Ion, ministrul Justiției.