Ludovic Orban: Nu s-a discutat în coaliţie şi nu s-a luat o decizie privind Agenţia Naţională pentru Investiţii în Sănătate. Derularea procedurilor să se facă de instituția care deţine spitalul (VIDEO)

Ludovic Orban: Nu s-a discutat în coaliţie şi nu s-a luat o decizie privind Agenţia Naţională pentru Investiţii în Sănătate. Derularea procedurilor să se facă de instituția care deţine spitalul (VIDEO)
Foto: Agenţia Naţională pentru Investiţii în Sănătate / Facebook

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat, marți, că în coaliția de guvernare nu au existat discuții sau vreo decizie luată în ceea ce privește Agenția Naţională pentru Investiţii în Sănătate. Acesta a precizat că înființarea unei astfel de structuri ar dura foarte mult și nu ar mai fi timp pentru contractarea sumelor alocate în termenul prevăzut de Regulamentul european. Orban a punctat că procedurile ar trebui derulate de instituția care deţine spitalul, indiferent că este vorba de consiliul municipal, consiliul judeţean sau de Ministerul Sănătății.

Ludovic Orban, despre Agenţia Naţională pentru Investiţii în Sănătate

„Nu s-a luat o decizie și nu s-a discutat în coaliţie să se înfiinţeze o agenţie pentru PNRR. Termenul de înfiinţare a acelei agenţii e de 31 decembrie 2022, or noi trebuie să contactăm 70% din sumele alocate până pe 31 decembrie 2022, conform Regulamentului european. Dacă folosim timpul acesta pentru a înfiinţa Agenţia, când se va înfiinţa Agenţia, nici nu va avea timp să deruleze procedurile de licitaţie.

Punctul de vedere care a fost exprimat în coaliţie e (…) ca derularea procedurilor să se facă de cel care deţine spitalul sau care urmează să deţină spitalul, indiferent că este vorba de consiliul municipal, consiliul judeţean, minister”, a declarat liderul liberalilor.

Ludovic Orban: Nu s-a discutat în coaliţie şi nu s-a luat o decizie privind Agenţia Naţională pentru Investiţii în Sănătate. Derularea procedurilor să se facă de instituția care deţine spitalul

Orban a repetat apoi că dacă nu sunt finalizate toate procedurile până pe 31 decembrie 2022, va fi foarte greu de finalizat contrucția unui spital până în 31 decembrie 2026.
Întrebat dacă România va transmite Comisiei Europene că renunţă la această Agenţie, Orban a răspuns: „Aşa mi se pare normal”.

„Acolo nu scrie că toate proiectele vor derula prin Agenţie, ci că se înfiinţează Agenţia. Eu zic că se poate păstra înfiinţarea Agenţiei, pentru că are o finanţare de 40 de milioane. Nu e obligatoriu să scoţi, numai că derularea proiectelor care urmează să fie finanţate din PNRR trebuie să fie derulate de cei care deţin spitalele”, a insistat Ludovic Orban.

Ultima oră
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)