Ludovic Orban: PNL consideră că doar această coaliție e soluția politică de guvernare a României. Decizia premierului, una corectă și necesară, a avut ca scop îmbunătățirea performanței Ministerului Sănătății (VIDEO)

Ludovic Orban: PNL consideră că doar această coaliție e soluția politică de guvernare a României. Decizia premierului, una corectă și necesară, a avut ca scop îmbunătățirea performanței Ministerului Sănătății (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Coaliția de guvernare se pregătește de o nouă rundă de discuții, ce va începe marți la ora 16, iar înaintea întrevederii Ludovic Orban, președintele PNL, a explicat că poziția liberalilor rămâne neschimbată, precum și că decizia premierului Florin Cîțu de a-l demite pe Vlad Voiculescu „a fost o decizie corectă, o decizie necesară, care a avut ca scop îmbunătățirea performanței Ministerului Sănătății, un minister fundamental în vreme de pandemie”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban, președintele PNL, despre discuțiile din interiorul coaliției de guvernare

Întrebat care au fost concluziile zilei de luni, când liderii coaliției au avut o altă rundă de discuții, președintele PNL a precizat: „Am făcut analiza situației, fiecare partid și-a prezentat punctul de vedere. Am stabilit să îmbunătățim funcționarea coaliției, să reglementăm câteva lucruri suplimentare pentru buna funcționare a coaliției și discutăm astăzi de la ora 16. Când o să luăm decizii, le vom face publice. Suntem pe parcursul unor discuții la care înțelegerea a fost să comunicăm doar aceste lucruri, și eu respect înțelegerea”.

Întrebat dacă ar fi nevoie de evaluarea premierului Florin Cîțu, cum se vehiculează că ar intenționa să propună cei de la USR-PLUS, Ludovic Orban a explicat: „Dacă vor să pună, vom discuta și un astfel de subiect. Ne vom prezenta punctele de vedere în discuții și în măsura în care vom lua decizii le vom anunța public. Poziția Partidului Național Liberal, pe care o știți, a rămas aceeași. Partidul Național Liberal consideră că doar această coaliție este soluția politică de guvernare a României, că trebuie să ne concentrăm pe buna guvernare, pe aplicarea programului de guvernare, pe rezolvarea problemelor care există în economie, în societate, lupta cu pandemia pentru a reveni cât mai rapid la o viață normală. Faptul că apar anumite situații care necesită discuții suplimentare se datorează în mod evident unor situații obiective. Decizia premierului a fost o decizie corectă, o decizie necesară, care a avut ca scop îmbunătățirea performanței Ministerului Sănătății, un minister fundamental în vreme de pandemie. Așteptăm propunerea din partea colegilor noștri de la USR-PLUS în persoana viitorului ministru pentru a putea avea un titular care să se apuce de treabă”.

Întrebat unde s-a bătut pasul pe loc și ce obiective ale coaliției ar trebui accelerate, Ludovic Orban a declarat: „Avem un program de guvernare, programul de guvernare se derulează exact în cadența în care este posibilă derularea. Pe fiecare obiectiv al programului de guvernare se merge în direcția atingerii obiectivului”.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său