Ludovic Orban anunță summit-ul Partidului Popular European, cel mai important eveniment găzduit de PNL: Vor participa peste 150 de primari și președinți de regiuni din statele UE (VIDEO)

Ludovic Orban anunță summit-ul Partidului Popular European, cel mai important eveniment găzduit de PNL: Vor participa peste 150 de primari și președinți de regiuni din statele UE (VIDEO)

Sâmbătă va avea loc cel mai important eveniment găzduit de PNL – reuniunea Partidului Popular European, la care vor participa peste 150 de primari, președinți de regiuni din statele UE și peste 3.000 de aleși locali ai PNL, a anunțat Ludovic Orban, după o întrevedere cu secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz-White.

La eveniment vor participa președintele Klaus Iohannis și candidatul PPE la șefia Comisiei Europene, Manfred Weber.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

”Se știe că Spania e un exemplu de succes în privința dezvoltării accelerate a infrastructurii de transport, atât în privința celui rutier, cât și a celui feroviar. Aproape toate orașele importante ale Spaniei sunt conectate pe rețele de transport feroviar rapid. Am discutat despre acest exemplu de succes și ce putem prelua în România pentru a aplica acest sistem.

Am abordat și tema colaborării dintre Partidul Popular European și PNL pe toată perioada campaniei electorale în alegerile pentru Parlamentul European, coordonarea mesajelor, pregătirea răspunsurilor celor mai potrivite la așteptările cetățenilor europeni, colaborarea extrem de apropiată dintre liderii partidelor care compun PPE.

Am pregătit evenimentul de mâine care este cel mai important eveniment găzduit de PNL: reuniunea PPE și a liderilor locali și regionali ai PPE, eveniment la care vor participa peste 150 de primari, președinți de regiuni din statele UE, peste 3.000 de aleși locali ai PNL. Ne bucurăm de prezența președintelui României și a viitorului președinte al Comisiei Europene, candidatul PPE Manfred Weber.

Evident am abordat subiecte importante pentru România: evoluția MCV și am prezentat obeictivul nostru ca MCV să înceteze prin punerea în practică a recomandărilor Comsiei de la Veneția și a Comisiei Europene. Am abordat procedura de alegere a procurorului-șef european și derularea acestei proceduri. Am solicitat ca sprijinul să se mențină, astfel încât deciziile luate la nivelul PE să se mențină pentru a avea garanția că Laura Koduța Kovesi va ajunge procuror-șef european”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban.

Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE