Ludovic Orban: România se află în prima linie a statelor care contribuie la menţinerea stabilităţii regiunii, bucurându-se de un parteneriat strategic cu SUA

Ludovic Orban: România se află în prima linie a statelor care contribuie la menţinerea stabilităţii regiunii, bucurându-se de un parteneriat strategic cu SUA
Foto: Facebook/ Ludovic Orban

Preşedintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, susținecă România se află „în prima linie a statelor care contribuie la menţinerea stabilităţii şi securităţii regiunii, bucurându-se de un parteneriat strategic deosebit de important cu SUA”.

„România a confirmat astăzi că are un rol tot mai important la nivelul NATO, prin eforturile coordonate de preşedintele Klaus Iohannis. Puncte importante ale concluziilor summitului de la Bruxelles au fost susţinute şi promovate de România şi au fost asumate de celelalte ţări membre ale Alianţei”, se arată în postarea de pe Facebook a președintelui PNL.

„Este dovada aprecierii şi credibilităţii de care se bucură ţara noastră în plan internaţional şi este rezultatul politicii pe care preşedintele României a urmărit-o în ultimii ani de zile”.

„România se află în prima linie a statelor care contribuie la menţinerea stabilităţii şi securităţii regiunii, bucurându-se de un parteneriat strategic deosebit de important cu Statele Unite ale Americii. Este un moment în care putem fi mândri de paşii majori pe care i-am făcut în plan internaţional şi de încrederea cu care l-am învestit pe Klaus Iohannis”, mai susține Orban.

Klaus Iohannis, concluziile summituluiNATOde la Bruxelles

PreşedinteleKlaus Iohannisa participat, luni, la Bruxelles, la summitulNATO, în cadrul căruia liderii aliaţi au decis asupra liniilor prioritare de acțiune în următorul deceniu.

„Am participat azi la unsummitNATOcu valențe simbolice, strategice și politice majore pentru viitorul alianței. Acest summit a reconfirmat importanța și relevanța alianței într-un mediu de securitate marcat de amenințări multiple și tot mai complexe și impredictiile.

A marcat o etapă nouă întărită în relațiile trans-atlantice, o reafirmare a valorilor comune care ne unesc. Alături de președintele Biden și ceilalți lideri aliați am reafirmat unitatea, solidaritatea, coeziune alianței, caracterul fundamental al acestea pentru apărarea colectivă și pentru securitatea euro-atlantică, precum și angajamentul comun pentru promovarea unei ordini internaționale bazate pe reguli.

Summitul de azi a fost unul al deciziilor vizionare, pornind de la procesul de reflexie strategicăNATO2030 lansat la Londra în 2019. Am stabilit azi direcțiile majore de acțiune pentru următorul deceniu, inclusiv prin elaborarea unui nou concept strategic, decizie pe care am susținut-o ferm”, a declaratKlaus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai declarat că a avut două discuţii scurte cu preşedintele SUA Joe Biden pe care l-a invitat în România. „Afost perfect de acord să încercăm să organizăm o astfel de întâlnire şi m-a asigurat încă o dată că e foarte dedicat acestui parteneriat”, a adăugat șeful statului.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)