Ludovic Orban și-a depus demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților la sediul PNL

Ludovic Orban și-a depus demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților la sediul PNL
Captură Video - Ludovic Orban / Facebook

Fostul lider PNL, Ludovic Orban și-a depus demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților, la sediul partidului. Fostul premier a recurs la acest gest după ce a pierdut alegerile interne, pentru șefia Partidului Național Liberal.

Demisia acestuia a fost depusă de către fosta sa consilieră, în urmă cu puțin timp. Ludovic Orban a anunțat încă de la bun început că dacă va pierde alegerile pentru funcția de lider al PNL, își va depune și demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților, anunță Antena 3.

Florin Cîțu urmează să hotărască dacă acceptă această demisie

Următorul pas este ca Florin Cîțu, noul lider al PNL, să hotărască dacă va accepta demisia lui Ludovic Orban. Premierul mai are și varianta de a-l păstra pe Orban în funcția de președinte al Camerei Deputaților, până când se va realiza o majoritate parlamentară.

Ludovic Orban a anunțat că își va da demisia sâmbătă seara, după Congresul PNL, când șefia partidului a fost câștigată de contracandidatul său Florin Cîțu.

Ludovic Orban: Președintele PNL va avea demisia mea la dispoziție, luni dimineață

Eu sunt un om de onoare şi un om de cuvânt. Am spus că îmi dau demisia. Luni dimineaţă, la ora 9,00, preşedintele PNL va avea demisia mea la dispoziţie, cu posibilitatea de a o înainta când consideră că există posibilitatea refacerii majorităţii şi câştigării funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor de către PNL cu un alt candidat”, a declarat Ludovic Orban, duminică, după ce a votat la Consiliul Național al PNL.

Totodată, Ludovic Orban a explicat că PNL ar putea pierde președinția Camerei Deputaților dacă el și-ar depune demisia direct la Cameră.

„Dacă eu îmi depun demisia la Cameră, luni, marţi sau miercuri se organizează alegeri pentru funcţia de preşedinte. Cum e situaţia în Camera Deputaţilor astăzi şi în Parlament, în general, ca urmare a crizei politice provocate, există riscul major ca PNL să piardă poziţia de preşedinte al Camerei. Eu sunt membru PNL şi obiectivul meu este ca şi după ce demisia mea va intra în vigoare funcţia de preşedinte al Camerei să rămână unui deputat al PNL. (…) Demisia este un act unilateral, decizia mea de a demisiona este irevocabilă, dar sunt membru PNL şi nu vreau să creez şansa să se aleagă Ciolacu preşedinte al Camerei sau vreun alt pesedist care va candida. La ora actuală, dacă se fac alegeri în Cameră, PNL nu are nicio garanţie că poate să păstreze preşedinţia”, a adăugat Ludovic Orban, după congres.

Știre în curs de actualizare!

Ultima oră
20:08 - Simona Halep, declarații tari după meciul care i-a făcut pe comentatorii străini să strige „ăsta e ritmul Halep”. Ce a spus despre victoria cu Gabriela Ruse de la Transylvania Open (VIDEO)
19:58 - Cum a fost cerută de soție Anda Adam. Un gest de milioane
19:47 - Comisia Europeană ia în calcul să ofere despăgubiri pentru victimele serurilor anti-COVID. Mii de decese au fost confirmate. 75.000 de probleme neurologice de la Pfizer
19:45 - Alin Nica: Dominic Fritz n-a făcut nicio provizie ca să asigure aprovizionarea cu cărbune și gaz pentru iarnă. Îi este frică de presă și de oamenii din Timișoara / Sunat la „Bună, România!”, edilul nu a răspuns (VIDEO)
19:31 - Deputata Anamaria Gavrilă a făcut scandal la Înmatriculări. Nu i s-a permis accesul pentru că nu are certificatul verde. Reacția oamenilor: „Chemaţi, bă, mascaţii să o ia de aici!” (VIDEO)
19:26 - Ce este „Singura casă”, show-ul pe care Pro TV îl difuzează în noaptea de Halloween
19:19 - Ministerul Muncii: Viitoarea lege a pensiilor nu prevede majorarea vârstei de pensionare. Stagiul complet de cotizare va rămâne neschimbat
18:56 - WhatsApp nu va mai funcționa pe milioane de telefoane, de la 1 noiembrie. Lista dispozitivelor afectate
18:52 - Republica Moldova primește 60 de milioane de euro de la UE pentru gestionarea crizei de aprovizionare cu gaze naturale. Deficitul a determinat Chișinăul să declare stare de urgență
18:45 - Un jurat, la un pas de a renunța la emisiunea „Românii au talent”