Ludovic Orban spune că are soluția pentru scăderea prețului la carburant cu minim 2,2 lei: Slugărnicia parlamentarilor din coaliție ține legea blocată. Ciolacu și Ciucă ne-au aburit, dar de făcut nu au făcut nimic

Ludovic Orban spune că are soluția pentru scăderea prețului la carburant cu minim 2,2 lei: Slugărnicia parlamentarilor din coaliție ține legea blocată. Ciolacu și Ciucă ne-au aburit, dar de făcut nu au făcut nimic
Foto: Ludovic Orban / Facebook

Fostul premier Ludovic Orban, liderul partidului Forța Dreptei, a acuzat actuala coaliție de guvernare PSD – PNL – UDMR că nu a făcut nimic pentru a preveni creșterea prețurilor la carburanți, ba chiar parlamentarii celor trei partide au blocat în Parlament  o lege care ar fi dus la scăderea cu minim 2,2 lei a prețurilor la benzină si motorină.

Acesta susține că o soluție eficientă este reducerea la jumătate a accizei și scăderea TVA de la 19 la 5%: „De 4 luni și jumătate am înaintat parlamentului un proiect de lege foarte clar și simplu, care duce la scăderea cu minim 2, 2 lei a prețului litrului de carburant la pompă prin soluții liberale, adică prin reducerea la jumătate a accizei și reducerea TVA de la 19 la 5%. Ne luptăm de peste 4 luni cu lipsa de responsabilitate și slugărnicia parlamentarilor din coaliția de guvernare, care nu vor sub niciun chip adoptarea legii”.

Orban: Ciolacu și Ciucă nu au făcut absolut nimic pentru a tempera creșterile de prețuri

„Ciolacu și Ciucă ne-au aburit cu tot felul de declarații bombastice dar de făcut nu au făcut absolut nimic. În timpul acesta, toate prețurile și tarifele produselor și serviciilor au explodat. Inflația din România este dublă față de inflația medie de la nivel european. Puterea de cumpărare a veniturilor românilor s-a redus dramatic. În timpul acesta, guvernul încasează mai mulți bani prin sărăcirea românilor și, colac peste pupăză, mai vrea să și crească taxele sau să introducă taxe noi”, susține Orban, pe Facebook.

Acesta mai spune că în 2020, guvernul pe care l-a condus a aplicat o măsură asemănătoare. De la 1 ianuarie 2020 a anulat supracciza la carburant și prețurile au scăzut corespunzător.

Orban: „Tiriplicii” se vor bate cu cărămida în piept că operația a reușit. Păcat că pacientul este…

„După 6 luni de inacțiune guvernamentală, care vor costa scump economia României, după protestele spontane din benzinării, după ce nervozitatea a atins cote ridicate și după ce prețurile au luat- o razna complet, s-a trezit și coaliția CIOCIU să zică că ar încerca să ia măsuri de plafonare. Prea târziu! Prea puțin! Total ineficent! Antiecomic și antiliberal! Fără efectele scontate!

Dar sigur că „tiriplicii” se vor bate cu cărămida în piept că operația a reușit. Păcat că pacientul este…”, a mai scris Ludovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe