Marcel Ciolacu a discutat cu Nicolae Ciucă. Liderul PSD propune „un armistițiu politic”

Marcel Ciolacu a discutat cu Nicolae Ciucă. Liderul PSD propune „un armistițiu politic”
Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a avut, sâmbătă, o discuţie la telefon cu Nicolae Ciucă, premierul desemnat. Ciolacu a propus „un armistițiu politic” pentru depășirea crizei sanitare și energetice, PSD fiind dispus să susţină Guvernul Ciucă până la 1 februarie 2022.

PSD, dispus să susțină Guvernul Ciucă pe termen limitat

Potrivit unui comunicat de presă al PSD, în cadrul discuției, Marcel Ciolacu i-a transmis lui Nicolae Ciucă faptul că prioritatea absolută e gestionarea pandemiei, prin urmare îi cere un plan concret de măsuri pe termen scurt.

„În acest sens, preşedintele Marcel Ciolacu i-a cerut premierului desemnat să includă în programul de guvernare cele 10 măsuri urgente propuse de PSD în domeniul sanitar, economic şi social. O discuţie mai aprofundată pe marginea programului de guvernare, a planului sanitar şi a măsurilor economice urmează să aibă loc în cadrul unei întâlniri care va fi stabilită în zilele următoare”, a mai transmis PSD.

Întrebat de ce a impus termenul de 1 februarie, Ciolacu a răspuns: „Noi vorbim de un armistiţiu politic să depăşim situaţia pandemiei şi a problemelor din energie. Nu s-a vorbit niciodată despre învestirea unui guvern pe următorii trei ani”.

„Dacă PSD decide să susţină un guvern minoritar, acest lucru nu se poate face decât pe o perioadă limitată, cel mult până la 1 februarie. România are nevoie de un guvern stabil prin ce criză trece”, a adăugat liderul PSD.
Marcel Ciolacu a mai precizat că până acum nu s-a discutat despre o posibilă intrare la guvernare a PSD: „Să vedem programul de guvernare, măsurile, dacă pot fi încadrate cele 10 măsuri ale PSD şi care sunt timpii de implementare”.

Ultima oră
19:59 - Incident la vizita Papei Francisc în Grecia: Un preot ortodox l-a făcut “eretic” (VIDEO)
19:40 - Consiliul Național al Elevilor: Condamnăm lipsa de viziune asupra unui posibil val 5 COVID. E esențial ca Ministerul Educației și cel al Sănătății să ia măsuri care să limiteze riscul de infectare din școli
19:14 - Grav accident la ieșire din Timișoara. Un om a murit și doi au fost răniți (VIDEO)
18:54 - Sorin Grindeanu: Am aflat o chestiune de Cartea Recordurilor – de 13 ani se lucrează la centura de la Tecuci. Zici că e centura Parisului (VIDEO)
18:35 - Doar 8.103 persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză, în ultima zi. Datele complete
18:09 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
17:41 - Sorin Grindeanu: Eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti, pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare. Dacă am renunța la taxă, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR
17:14 - Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat
16:48 - Sorin Grindeanu: În România nu avem cotă unică, asta e o prostie / S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal
16:26 - Tânără cu dizabilităţi dintr-un centru din Vâlcea, cu fractură la un picior netratată de jumătate de an şi cu malnutriţie severă / Parchetul a deschis dosar penal