Marcel Ciolacu: Actualul sistem fiscal trebuie modernizat. Cei puternici să îi ajute pe cei mai slabi să reziste șocurilor

Marcel Ciolacu: Actualul sistem fiscal trebuie modernizat. Cei puternici să îi ajute pe cei mai slabi să reziste șocurilor
Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, președintele PSD, susține că actualul sistem fiscal trebuie modernizat, deoarece acum suferă românii cu salarii mici, în timp ce bogații câștigă tot mai mult, inclusiv pe timp de criză. Aceste nedreptăți riscă să provoace falii sociale grave, prin urmare sistemul fiscal din România trebuie modificat, insistă Ciolacu.

Amintin că, săptămâna trecută, PSD a prezentat propunerile sale privind modificarea Codului Fiscal.

Ciolacu: Sistemul fiscal trebuie modernizat

„Actualul sistem fiscal, în care suferă preponderent salariații cu venituri mici, iar cei care câștigă mult se îmbogățesc și mai tare – chiar pe timp de criză! – trebuie modernizat. Acum, înainte de a provoca falii sociale grave!

De aceea, am propus #deduceri pentru angajații cu salariul minim, dar și impozitarea pensiilor speciale, a veniturilor supradimensionate din sectorul bugetar, precum și taxarea corectă a proprietăților de lux și a marilor averi”, a transmis Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

Liderul social-democraților a insistat că în asemenea momente de dezechilibre economice, statul trebuie să intervină pentru a reinstaura echilibrul. El a argumentat că acest lucru se întâmplă deja în state puternice ca Germania, Franța sau Spania.

Ciolacu propune un dialog politicieni – sindicate – patronate pentru modificarea sistemului fiscal

„Avem o răspundere pentru milioane de români care trebuie protejați în fața creșterii prețurilor și pentru sute de mii de companii mici și mijlocii. Sunt firme românești care răzbesc greu de la o lună la alta, de aceea vrem să găsim justa măsură pentru ca, pentru o perioadă limitată, cei puternici să îi ajute și pe cei mai slabi să reziste acestor șocuri!”, a continuat Marcel Ciolacu.

Prin urmare, președintele PSD propune ca liderii politici să finalizeze variantele lor de soluții și să înceapă dialogul cu partenerii sociali și cu mediul de afaceri.

Rezultatul, spune Ciolacu, trebuie să ofere echitate și solidaritate socială și, de asemenea, să susțină mediul privat ca motor al economiei românești.

„În momentele grele din istoria ultimilor ani, PSD a fost partidul care a schimbat în bine soarta țării. Aderarea la NATO și UE sau scoaterea țării din criza din 2009-2011 sunt realizări ale guvernelor social-democrate. Pe care nu le poate contesta nimeni! Și sunt convins că, și acum, în aceste momente de cumpănă, tot PSD va fi principala forță care va asigura României o #creștere economică. O creștere din care să profite majoritatea cetățenilor săi, nu doar cei privilegiați!”, a mai scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe