Marcel Ciolacu: Am să propun colegilor mei greva parlamentară dacă PNRR nu va fi prezentat în Parlament

Marcel Ciolacu: Am să propun colegilor mei greva parlamentară dacă PNRR nu va fi prezentat în Parlament
Foto: PSD / Facebook

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, joi, că le va propune colegilor de partid să intre în grevă parlamentară dacă Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) nu va fi prezentat în Parlament.

Marcel Ciolacu vorbește din nou de greva parlamentară

„Dacă nu vor veni cu PNRR să-l prezinte în Parlament, am să propun colegilor să intrăm în grevă parlamentară. Adică vom participa la comisii, nu vom mai participa la plen. Iar Klaus Iohannis să-şi gestioneze Guvernul său şi Parlamentul său fără Opoziţie în plenul Parlamentului. Nu vom participa la votul final! La primul BPN (Biroul Permanent Național) voi propune colegilor mei acest lucru”, a declarat Marcel Ciolacu, pentru Antena 3.

Ciolacu a spus apoi și care a fost, în viziunea lui, reacția Comisiei Europene când a citit Planul: „Vă spun eu ce le-au zis: ”e clar că nu puteţi să îl terminaţi, pentru că e varză făcut! Plecaţi acasă şi încercaţi să… Voi nu aţi înţeles ce prevede acest plan””.

Nu e prima dată când liderul PSD amenință cu greva parlamentară. Întrebat, pe 13 aprilie, dacă chiar ia în calcul o astfel de acțiune, Marcel Ciolacu a răspuns „Categoric. Am vorbit în seara aceasta cu liderul…, mergem la comisii şi Opoziţia nu mai merge la plen. A vrut domnul Iohannis şi Parlamentul său? Ia, domnule!”.

Tot joi, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a convocat pentru luni o întâlnire cu responsabilii care lucrează la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă: „Este o noutate pentru toată lumea, nu a mai existat așa ceva și în acest sens au fost de așteptat dificultățile în conturarea planului, dificultatea numărul unu constă în faptul că se doresc reforme profunde, dar în același timp, dificultatea 2, într-o perioadă scurtă, foarte limitată de timp. Vom fi pregătiți pentru acest plan național și vom îmbunătăți proiectele în așa fel încât să fie acceptate”.