Marcel Ciolacu: Arătăm ca o țară neguvernată / S-ar putea să se trezească DNA cu toţi liderii PSD în faţa sa, să cerem să se respecte legea. E un jaf generalizat!

Marcel Ciolacu: Arătăm ca o țară neguvernată / S-ar putea să se trezească DNA cu toţi liderii PSD în faţa sa, să cerem să se respecte legea. E un jaf generalizat!
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a susținut că datoria publică a României a trecut de 50% din PIB din cauza Guvernului, pe care l-a și acuzat de „jaf generalizat”. Ciolacu a mai spus că România se vede din afară ca o țară neguvernată deoarece premierul Florin Cîțu și restul liderilor PNL sunt prea ocupați cu alegerile interne din partid ca să mai administreze treburile țării.

Marcel Ciolacu acuză guvernarea de Dreapta de „jaf generalizat”

„Cred că premierul stă mai mult pe scene din ţară şi face campanie. Impresia din exterior e că nu mai au nicio treabă cu agenda românilor, că arătăm ca o ţară neguvernată”, a declarat Marcel Ciolacu, luni, la România TV.

Ciolacu a mai spus că social-democrații ar putea convoca o sesiune extraordinară și a acuzat Guvernul Cîțu că a îndatorat țara peste măsură: „S-ar putea ca de data asta să se trezească DNA cu toţi liderii PSD în faţa DNA să cerem să se respecte legea şi să înceapă să ia măsuri la toate hoţiile întâmplate pe tot cursul pandemiei”.

„E un jaf gereralizat!”, a continuat liderul PSD, acuzând apoi că nimeni nu ia măsuri pentru tragerea la răspundere a vinovaților.

Luni, PSD a transmis că datoria publică a crescut cu 31 de miliarde de euro în timpul guvernării de Dreapta și că împrumuturile externe au depășit, în luna mai, 53 de miliarde de euro: „Ne-au amanetat şi au uitat să ne spună!”.