Marcel Ciolacu: „Cîțu trebuie să plece. Odată cu el, și Barna, și Ghinea, și Năsui!”

Marcel Ciolacu: „Cîțu trebuie să plece. Odată cu el, și Barna, și Ghinea, și Năsui!

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a oferit prima reacție, după ce USR-PLUS și AUR au depus moțiunea de cenzură anti – Guvernul Cîțu.

În opinia lui Ciolacu, vina nu trebuie aruncată doar pe Florin Cîțu, pentru situația socio-economică a României. La pachet cu PNL atrebuie să plece din guvern și USR-PLUS.

„Cîțu trebuie să plece! Dar, odată cu el, trebuie să plece și Barna, și Ghinea, și Năsui! Și ei au guvernat România în ultimul an de zile! Deși acum nu mai recunosc asta, în moțiunea depusă uitând să-și menționeze propria activitate dezastruoasă!

Alianța USR-AUR trebuie să propună o soluție pentru rezolvarea crizei politice. Înlocuirea lui Cîțu cu Orban sau cu Barna nu ar rezolva decât împărțirea ciolanului pentru actuala Coaliție, dar nu ar rezolva problemele românilor: sărăcia și creșterea prețurilor la alimente, medicamente și utilități”, a declarat Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

USR-PLUS ține tare de guvernare

USR-PLUS a anunțat vineri seara depunerea moțiunii de cenzură anti-Cîțu. Dacian Cioloș și Dan Barna și-au exprimat deschiderea pentru a rămâne la guvernare, după îndepărtarea lui Cîțu. Național-liberalul Ilie Bolojan este varianta preferată a celor de la USR-PLUS, pentru funcția de premier.

„Vrem să continuăm în această coaliție, dar Florin Cîțu nu mai inspiră încredere”, a mai transmis Cioloș.