Marcel Ciolacu: Culmea tupeului! Să susţină vaccinarea obligatorie, când ei – guvernanţii, în frunte cu Iohannis încalcă orice restricţii

Marcel Ciolacu: Culmea tupeului! Să susţină vaccinarea obligatorie, când ei - guvernanţii, în frunte cu Iohannis încalcă orice restricţii
Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele PSD, Marcel Ciolacu susține că este „culmea tupeului” ca guvernanţi şi preşedintele Klaus Iohannis să susţină vaccinarea obligatorie, în contextul Congresului PNL de sâmbătă, la care vor participa 5.000 de persoane.

„Culmea tupeului! Să susţină vaccinarea obligatorie, când ei – guvernanţii, în frunte cu preşedintele Iohannis! – încalcă orice restricţii, organizând un Congres cu 5.000 de oameni – un adevărat focar naţional de COVID-19 în plin val 4 al pandemiei! Le spun clar, să nu se mai chinuie! Prin Parlament, cu voturile PSD, vor obţine doar un singur lucru: Guvernul Cîţu va fi trimis acasă!”, a scris Marcel Ciolacu, vineri pe Facebook.

Cîțu: Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie o ultimă variantă

Premierul Florin Cîțu a declarat joi seara, la Digi24, că deocamdată vaccinarea obligatorie este ultima variantă pentru România.

„Ce facem cu cei care refuză vaccinarea? Ce decizie luăm? Sancționare salarială, desfacerea contractului de muncă, este penal? E ușor să vii cu vaccinarea obligatorie, dar vreau să știu ce facem după aceea, ce vom face.

Sunt multe decizii în România cu amenzi, care de cele mai multe ori sunt ignorate. Aceasta este o discuție pe care trebuie să o avem în coaliția de guvernare, cu UDMR și să luăm o decizie. UDMR este pentru vaccinare obligatorie, dar nici ei nu au răspuns ce facem cu cei care refuză.

Dacă trebuie să dăm afară 30% dintre medici pentru că nu vor să se vaccineze?” a explicat premierul.

Florin Cîțu a anunțat că va merge în Parlamentul României cu un proiect de lege care va prevede testarea obligatorie pe cheltuială proprie a unor categorii profesionale, dar și privind vaccinarea obligatorie.

Ultima oră
15:01 - Criză umanitară în Timișoara. Apel disperat al medicilor după ce spitalele pline cu pacienți COVID au rămas fără căldură: „Fără o temperatură optimă în saloane, eforturile noastre vor fi în zadar”
14:59 - Prințesa Mako a Japoniei s-a căsătorit cu iubitul din facultate, chiar dacă și-a pierdut statutul regal
14:57 - Gabi Bădălău dă cărțile pe față. Care este, de fapt, relația dintre el și Bianca Drăgușanu
14:48 - Valeriu Gheorghiță, despre accelerarea ritmului de vaccinare: „Dacă trendul continuă, este posibil să avem 70% populație vaccinată până la finalul anului”
14:44 - Valeriu Gheorghiţă: Doza booster pentru vaccinul Moderna va fi înjumătăţită, potrivit recomandării Agenției Europene a Medicamentului
14:39 - Ce criptomonede deține miliardarul Elon Musk și de ce are acesta o afinitate pentru „meme-ul” Dogecoin
14:33 - Valeriu Gheorghiță, explicații pentru prelungirea perioadei de valabilitate a vaccinului de la Pfizer: „Pe măsură ce sunt colectate noi date este probabil ca termenul să fie modificat”
14:20 - Valeriu Gheorghiță: Persoanele vaccinate cu schema completă, un risc de 20 de ori mai scăzut la deces din cauza COVID-19
14:19 - 18 copii au ajuns la spital cu pneumonie toxică, după ce ar fi inhalat substanțe toxice la bazinul CS Rapid. Poliția a deschis o anchetă
14:06 - Peste 280 de orașe și municipii au depășit rata de incidență de 3/1000 de locuitori. Cea mai gravă situație, în județul Ilfov