Marcel Ciolacu, despre coaliția de guvernare: Avem o criză de maturitate politică. Klaus Iohannis a încălcat spiritul Constituției și a adunat oameni care nu au nicio legătură unii cu alții

Marcel Ciolacu, despre coaliția de guvernare: Avem o criză de maturitate politică. Klaus Iohannis a încălcat spiritul Constituției și a adunat oameni care nu au nicio legătură unii cu alții
Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, liderul PSD, susține că în interiorul coaliției de guvernare există „o criză de imaturitate politică”. Social-democratull-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis, despre care spune că este „artizanul” actualei coaliții, că „a încălcat spiritul Constituției și a adunat oameni care nu au nicio legătură unii cu alții”.

Coaliția de guvernare și președintele Klaus Iohannis, criticați de Marcel Ciolacu, liderul PSD

„Avem o criză de imaturitate politică (în cadrul coaliţiei de guvernare – n.r.), e evident, de lipsă a oamenilor de stat şi văd şi în seara aceasta, toate discuţiile sunt în jurul acestei coaliţii. Noi vorbim aici de Guvernul României, nu de o coaliţie, indiferent cum este ea, coaliţia dezastrului, a morţii, dezastrului, perdanţilor. Asta înseamnă când artizanul acestei coaliţii, care este domnul Iohannis, a încălcat spiritul Constituţiei şi a adunat oameni care nu au nicio legătură unii cu alţii. Cred că singurele legături sunt şmecheriile şi ocuparea acestor posturi, pentru că ei se bat acum pe interese şi pe ce au de împărţit”, a declarat Marcel Ciolacu miercuri la TVR 1, potrivit Agerpres.

Președintele PSD s-a arătat de părere că președintelui Klaus Iohannis „îi e rușine și să spună că a făcut o mare greșeală”.

„Eu cred că domnul Iohannis, în acest moment, cu toţii vedem cum prin tăcere se implică în viaţa politică, după ce ne-a impus această coaliţie, cred că nu iese de ruşine. Cred că preşedintelui României în momentul acesta îi e ruşine şi să spună că a făcut o mare greşeală, dar când se uită la ei, sunt convins că îi e ruşine”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Deși vicepremierul Dan Barna, copreședintele USR-PLUS, aafirmat că discuțiile din interiorul coaliției vor continua și mâine, președintele PSD a menționat că liderii coaliției „s-au înțeles în seara asta”, dar continuă jocul „să își hrănească internul partidului”.