Marcel Ciolacu, despre modificarea Codului Fiscal: „Vreau să vă asigur că nu se va lua nicio măsură în Guvern, fără să existe un dialog cu mediul de afaceri”

Marcel Ciolacu, despre modificarea Codului Fiscal: Vreau să vă asigur că nu se va lua nicio măsură în Guvern, fără să existe un dialog cu mediul de afaceri
Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, în cadrul Summit-ului Romanian Business Leaders, că nu se va lua nicio măsură în Guvern, fără să existe un dialog cu mediul de afaceri şi că nimeni nu are de gând să strice climatul şi echilibrul din acest mediu.

Marcel Ciolacu, despre modificarea Codului Fiscal

“Ştiu şi eu şi dumneavoastră discuţiile din spaţiul public privind anumite modificări la Codul Fiscal sau anumite abordări. Ei vreau să vă asigur că nu se va lua nicio măsură în Guvern, fără să existe un dialog cu mediul de afaceri. Nimeni nu are de gând să strice climatul şi echilibrul din interiorul mediului de afaceri”, a spus Ciolacu.

”Avem un PIB al României care se bazează în acest moment pe 27% venituri şi 47% cheltuieli, este cel mai mare decalaj din Uniunea Europeană. Asta nu înseamnă că cineva va veni, într-o perioadă cu crize multiple, cu noi impozite”, a precizat Ciolacu, arătând că speră ca, împreună cu toţi partenerii sociali, să găsească soluţiile cele mai bune şi mai sustenabile”, a mai spus Ciolacu.

Acesta a vorbit și despre creșterea economică de 6,5%: ”Institutul Naţional de Statistică a confirmat că, după doi ani de în care economia a bătut, din păcate, pasul pe loc, iată, în trimestrul I al acestui an, România trece iar pe creştere. Cea mai mare creştere economică la nivelul Uniunii Europene: 6,5 %”,a spus liderul PSD, precizând că este o reuşită de etapă.

”Nu putem vorbi de un succes deplin pentru că această creştere de 6,5% nu se regăseşte în aceeaşi proporţie în  buzunarul oamenilor şi nici la nivelul întregului mediu de afaceri românesc. Dar, inversarea trendului, prin reluarea creşterii, dovedeşte faptul că, dacă statul adoptă măsurile corecte, la timp, putem trece  încet – încet peste provocările cu care ne confruntăm”, a mai spus Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe