Marcel Ciolacu: Despre pensiile speciale ale parlamentarilor să dea explicaţii cei care au, eu nu primesc / Se va iniţia un alt proiect (VIDEO)

Marcel Ciolacu: Despre pensiile speciale ale parlamentarilor să dea explicaţii cei care au, eu nu primesc / Se va iniţia un alt proiect (VIDEO)

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, luni, că pentru pensiile speciale ale parlamentarilor ar trebui să dea explicații în primul rând cei care beneficiază de astfel de privilegii, pentru că el nu are așa ceva. Liderul social-democraților a mai spus că va fi inițiat un nou proiect de lege pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, după ce legea precendentă a fost declarată neconstituțională de către judecătorii CCR.

Ciolacu, despre pensiile speciale ale parlamentarilor

„În primul rând să dea explicaţii cei care au pensie specială. Eu nu am pensie specială”, a spus Marcel Ciolacu.

Anterior, acesta afirmase că la finalul fiecărui mandat de parlamentar el și-a dat demisia tocmai pentru a nu beneficia de o astfel de pensie: „Proiectul de lege care a trecut prin parlament a fost depus de mine şi colegii mei. Eu nu am pensie specială pentru că la sfârşitul fiecărui mandat mi-am dat demisia, astfel încât să nu mă încadrez pe lege să am un mandat întreg ca să fiu beneficiar al unei indemnizaţii suplimentare, că aşa e trecută în lege”.

Ciolacu a mai spus că, după ce Curtea Constituțională va publica motivarea deciziei sale, „se va iniţia un alt proiect, ţinând cont de motivarea Curţii”.

CCR: Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, neconstituțională

Săptămâna trecută, judecătorii CCR au decis, cu șase voturi ”pentru” și trei ”împotrivă”, că legea PSD prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor este neconstituțională.

Ei au constatat că proiectul de lege a fost dezbătut și adoptat în regim de urgență de către Parlament, deși procedura nu a fost declanșată oficial.

Indemnizația specială pornește de la 2 000 de lei și poate ajunge la 12.000 de lei pentru cei care au avut trei mandate de parlamentar.

De precizat că unii dintre judecătorii Curții beneficiază ei înșiși de pensii speciale.

Urmăriți B1TV.ro și pe