Marcel Ciolacu, despre prezența unor parlamentari UDMR la premierea secuilor condamnați pentru terorism: Suntem într-o perioadă de provocări. Noi, românii, am fost întotdeauna cu picioarele pe pământ (VIDEO)

Marcel Ciolacu, despre prezența unor parlamentari UDMR la premierea secuilor condamnați pentru terorism: Suntem într-o perioadă de provocări. Noi, românii, am fost întotdeauna cu picioarele pe pământ (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Suntem într-o perioadă de provocări, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu, vineri, când a fost întrebat cum comentează prezența a doi parlamentari UDMR la ceremonia pentru premierea lui Istvan Beke și Zoltan Szocs, doi secui condamnați pentru terorism în România, de către organizații civice din Ungaria.

În iulie 2018, Istvan Beke a fost condamnat de către Înalta Curte la 5 ani de închisoare pentru terorism, în condițiile în care plănuia să detoneze o bombă la parada organizată la Târgu Secuiesc de Ziua Națională a României. Zoltan Szocs primea o pedeapsă similară.

Ce a spus Marcel Ciolacu despre prezența unor parlamentari UDMR la premierea secuilor condamnați pentru terorism

Întrebat cum comentează decizia celor doi parlamentari UDMR de a participa la ceremonie, liderul PSD a afirmat: „N-am văzut știrea. Haideți să facem o distincție. Nu îmi pică bine și m-am și exprimat public. E posibil ca ministrul de Externe să fi avut o poziție și o discuție cu ambasadorul Ungariei în România pentru acest lucru. În schimb, m-am uitat și eu la Cupa României și am văzut un echilibru, și am început să intrăm într-o normalitate. Suntem într-o perioadă de provocări”.

„Ce fac anumiți parlamentari, dacă merg, fiecare își asumă în nume propriu, nu putem acum să acuzăm un întreg Parlament, că presupun că nu s-au bătut, nu au aruncat cu bombe. Oricum este un tip de provocare ce se întâmplă. Îmi pare rău că continuăm și în 2022 cu astfel de lucruri și nu învățăm să depășim momentul”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Social-democratul spune că a susținut intrarea UDMR la guvernare.

„După cum știți, eu am fost unul dintre cei care au susținut să intre și UDMR la guvernare ca să creăm o stabilitate cât mai mare, dar e o distincție între anumite manifestări și, până la urmă, politica unui partid sau a unor români de altă etnie”, a continuat el.

Întrebat dacă e posibil ca UDMR să iasă de la guvernare, Marcel Ciolacu a răspuns: „N-am avut până acum această discuție”.

Urmăriți B1TV.ro și pe