Marcel Ciolacu, după ce Florin Cîţu a spus că a convins România să fie premier: „Îi aduc aminte că şi el, şi Ludovic Orban au ieşit pe locul 3 la alegeri în Bucureşti. Aşa i-a ales poporul”

Marcel Ciolacu, după ce Florin Cîţu a spus că a convins România să fie premier: „Îi aduc aminte că şi el, şi Ludovic Orban au ieşit pe locul 3 la alegeri în Bucureşti. Aşa i-a ales poporul”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu, președintele PSD, le-a reamintit premierului Florin Cîțu și liderului PNL Ludovic Orban că liberalii au ieșit pe locul trei la alegeri în București. Reacția vine după ce Cîțu, candidat la șefia PNL, a susținut că dacă a reușit să-i convingă pe români să le fie prim-ministru, atunci n-ar trebui să-i fie foarte greu să-i convingă și pe colegii săi liberali să-l voteze la președinția partidului.

Marcel Ciolacu, replică pentru Florin Cîțu pe tema desemnării sale în funcția de premier

„Îi aduc aminte că şi el, şi Ludovic Orban au ieşit pe locul trei la alegeri, în Bucureşti. Aşa i-a ales poporul”, a ținut să precizeze Marcel Ciolacu, luni, la Antena 3.

Reacția vine după o declarație a prim-ministrului Florin Cîțu despre șansele sale de a ajunge președintele PNL: „Cred că am convins o Românie să fiu premier, să fiu susţinut de coaliţie, cred că e mai simplu să conving nişte colegi să mă susţină la preşedinţia PNL”.

În replică la această afirmație, liderul PNL, Ludovic Orban, a ținut să-i amintească lui Cîțu faptul că el a fost candidatul liberalilor la funcția de premier: „Candidatul oficial la funcţia de prim-ministru al PNL în campania electorală am fost eu. La negocieri, (…) preferinţa pentru Florin Cîţu, între mine şi Florin Cîţu pentru poziţia de premier, a fost manifestată de partenerii de la USR-PLUS. Negocierile de formare a acestei coaliţii au fost conduse de preşedintele PNL, adică de mine”.

„Am câștigat alegerile europarlamentare, am câștigat referendumul inițiat de Președintele României cu un scor de două treimi din cetățenii care s-au prezentat la vot, am câștigat alegerile prezidențiale cu cel mai mare scor pe care l-a înregistrat vreodată un candidat de dreapta, candidatul Partidului Național Liberal, Klaus Iohannis”, a mai precizat Ludovic Orban.