Marcel Ciolacu: E posibil ca marţi să treacă moțiunea de cenzură. E nevoie de anumite voturi din actualul arc guvernamental

Marcel Ciolacu: E posibil ca marţi să treacă moțiunea de cenzură. E nevoie de anumite voturi din actualul arc guvernamental
Foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că „e posibil” să treacă, marți, moțiunea de cenzură depusă de social-democrați împotriva Guvernului Cîțu. El a precizat că demersul are susținerea și a altor aleși din afara partidului, dar e nevoie și de voturi ale parlamentarilor Puterii.

Marcel Ciolacu, despre șansele moțiunii de cenzură

„Am înţeles de la colegii de la AUR că sunt cu toţii prezenţi. Au anunţat cei neafiliaţi că vor susţine moţiunea, vor fi voturi şi de la grupul minorităţilor şi ne mai trebuie voturi din zona Puterii”, a declarat Ciolacu, pentru Antena 3.

Acesta și-a exprimat apoi speranța că vor vota moțiunea și unii parlamentari ai Puterii deoarece și în rândul coaliției de guvernare sunt politicieni conștienți că România merge într-o direcție greșită.

„Poate domnul Orban ne face o surpriză şi îndeamnă anumiţi colegi să voteze, nu neapărat ţinând cont de lupta lor politică internă. Poate face un act patriotic”, a mai punctat Ciolacu.

„E posibil ca marţi să treacă moțiunea de cenzură. Eu am spus că are 50% şanse să treacă. E nevoie de anumite voturi din actualul arc guvernamental”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Moțiunea de cenzură inițiată dePSDva fi dezbătută și votatăîn Parlament marți, 29 iunie.Textul a fost cititmiercuri, 23 iunie, de liderul grupului senatorilorPSD, Lucian Romaşcanu.

Ultima oră
20:51 - Ciprian Pandea (PNL Călărași), despre șeful interimar al Gărzii de Mediu: Alexandru Lucian Vasile era adjunctul lui Octavian Berceanu, cu care a colaborat foarte bine, și este un om cu studii în domeniu
20:39 - Octavian Berceanu: Demiterea mea se reflectă direct asupra calității aerului pe care îl respirăm, a vieții pe care o ducem și a modului în care gestionăm mediul și sănătatea noastră (VIDEO)
20:39 - Radu Oprea, despre partidul lui Liviu Dragnea: Au mai fost încercări ale foștilor lideri PSD, dar astăzi niciunul nu este un partid parlamentar (VIDEO)
20:11 - Sorin Cîmpeanu: Certificatul digital nu este o regulă aplicabilă în școli / Se discută și o posibilitate de extindere a testării (VIDEO)
19:55 - DSU o contrazice pe Dana Budeanu și lămurește situația de la Floreasca: Sunt internați 11 pacienți în ATI, dintre care doar 3 sunt vaccinați cu schema completă
19:48 - Sorin Cîmpeanu: Dacă se păstrează viteza de creștere a incidenței în București, vom ajunge la 6 la mie în octombrie. Previziunile specialiștilor spun că pragul va fi depășit pe o perioadă relativ scurtă (VIDEO)
19:31 - Campania de vaccinare înaintează lent: Circa 12.000 de persoane vaccinate în 24 de ore
19:29 - Bucurie mare în familia regală. Prințesa Beatrice a născut o fetiță (FOTO)
19:13 - Petre Cozma, mesaj dur: „Nu o să mai intru în Dinamo, nu mai vreau nimic cu numele lui Marian Cozma acolo”
18:54 - Alexandru Rafila: Copiii cu vârste mai mici de 12 ani ar trebui să fie scutiți de prezentarea certificatelor verzi