Marcel Ciolacu, întâlnire cu Jens Stoltenberg (NATO): „Am subliniat contribuția țării noastre la securitatea și stabilitatea regiunii Mării Negre” (FOTO)

Marcel Ciolacu, întâlnire cu Jens Stoltenberg (NATO): „Am subliniat contribuția țării noastre la securitatea și stabilitatea regiunii Mării Negre” (FOTO)
Foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Marcel Ciolacu, liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, a avut o întâlnire „constructivă” cu Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, în marja reuniunii la nivel înalt a alianței, care are loc chiar în Parlamentul României.

Cu această ocazie, Ciolacu a ținut să transmită că România e un aliat dedicat NATO, lucru demonstrat de alocarea a 2,5% din PIB pentru Apărare. Liderul social-democraților și-a exprimat apoi convingerea că discuțiile de zilele acestea de la București vor demonstra încă o dată solidaritatea și puternica relație transatlantică.

Ciolacu, discuție cu Stoltenberg (NATO), aflat în București

„În cei peste 30 de ani de democrație în România, susținerea NATO a fost o constantă. Suntem un Aliat dedicat, fapt demonstrat și de alocarea a 2,5% din PIB pentru apărare. Din poziția mea, voi face tot ceea ce este necesar pentru a menține consensul pentru acest angajament euroatlantic.

Evoluțiile din ultimul an, și, în special, războiul ilegal și nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei, au reconfirmat rolul primordial și fundamental al NATO pentru securitatea spațiului euroatlantic. Sunt convins că deciziile luate în aceste zile vor demonstra unitatea Aliaților și vor reflecta, încă o dată, solida relație transatlantică”, a transmis Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Acesta a mai precizat că România se bucură de toate garanțiile de securitate ale NATO, dar și noi, la rândul nostru, contribuim la securitatea și stabilitatea regiunii Mării Negre.

Urmăriți B1TV.ro și pe