Marcel Ciolacu, la 16 ani de la Tratatul de aderare a României la UE: „Unii au scris istorie, alţii ratează şanse istorice”

Marcel Ciolacu, la 16 ani de la Tratatul de aderare a României la UE: „Unii au scris istorie, alţii ratează şanse istorice”
Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, liderul PSD, i-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîțu și președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, că nu au transmis nimic azi, cu ocazia împlinirii a 16 ani de la semnarea Tratatului de aderare a României la Uniunea Europeană. „Nu e de mirare. După 16 ani, acești politicieni nu sunt în stare nici măcar să trimită Comisiei Europene un plan coerent care să respecte cerințele europene în privința PNRR”, a mai susținut social-democratul.

Acuzațiile lui Ciolacu vin în contextul în care Comisia Europeană a respins mai multe proiecte din cadrul Planului Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR). „În loc să crape de îngâmfare și autosuficiență, guvernanții ar face bine să pună capul în pământ de rușine și să refacă urgent Planul Național de Redresare și Reziliență. România riscă să piardă cele 30 de miliarde de euro”, mai afirmase Marcel Ciolacu. Acesta a mai transmis că le va propune colegilor de partid să intre în grevă parlamentară dacă guvernanții nu vor veni în Parlament să prezinte PNRR.

Ciolacu, despre Iohannis, Cîțu și Orban: Nu sunt în stare să elaboreze un PNRR care să respecte cerințele europene

Preşedintele PSD, , afirmă că, la 16 ani de la semnarea Tratatului de aderare a României la Uniunea Europeană (UE), actualii politicieni „nu sunt în stare” să trimită Comisiei Europene „un plan coerent” care să respecte cerinţele în privinţa PNRR.

„Astăzi se împlinesc 16 ani de la semnarea Tratatului de aderare a României la Uniunea Europeană.

Pe 25 aprilie 2005, România a scris istorie la Luxemburg și a deschis calea societății românești către valorile și standardele europene.

Din păcate, actualii conducători ai statului român – Iohannis, Cîțu sau Orban, nu au catadicsit să spună un cuvânt despre acest moment esențial din istoria modernă a României.

Nu e de mirare. După 16 ani, acești politicieni nu sunt în stare nici măcar să trimită Comisiei Europene un plan coerent care să respecte cerințele europene în privința PNRR.

Unii au scris istorie, alții ratează șanse istorice pentru România!”, a scris liderul PSD Marcel Ciolacu, duminică, pe Facebook.