Marcel Ciolacu: Mi-aș dori ca PSD să intre la guvernare pe baza unui proiect politic și a unui program, nu pe baza unor înțelegeri și a unor trocuri de culise (VIDEO)

Marcel Ciolacu: Mi-aș dori ca PSD să intre la guvernare pe baza unui proiect politic și a unui program, nu pe baza unor înțelegeri și a unor trocuri de culise (VIDEO)
foto: Facebook

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a venit în studioul B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, unde a abordat mai multe subiecte, printre care și cele două rânduri de alegeri care se vor desfășura în România în acest final de an, localele și generalele. Cu această ocazie, el a subliniat „că orice partid trebuie să fie pregătit atât să meargă la putere, cât și în opoziție”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Marcel Ciolacu, despre o eventuală intrare a PSD la guvernare, în direct pe B1 TV

Întrebat dacă PSD ar dori să guverneze alături de USR, Marcel Ciolacu a răspuns: „Nu avem în acest moment un proiect politic comun viabil între Partidul Social Democrat și USR. Ce mi-aș dori, ca PSD să intre la guvernare pe baza unui proiect politic și a unui program de guvernare, nu pe baza unor înțelegeri și a unor trocuri de culise”.

Întrebat cu cine s-ar vedea social-democrații la guvernare, el a precizat: „În principal am vrea cu forțele de stânga”.

Demnitarul este de părere că „românii sunt cei mai îndreptățiți să spună cine este cea mai potrivită formațiune politică pentru guvernare”. El a atras atenția că, totuși, înainte de alegerile parlamentare din 6 decembrie, vor avea loc cele locale, în 27 septembrie.

„Eu cred că românii sunt cei mai îndreptățiți să spună cine este cea mai potrivită formațiune politică pentru guvernare. Momentan, avem alegeri locale. Până pe 6 decembrie mai este ceva timp”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Referitor la faptul că PNL ar fi indicat, prin vocea premierului Ludovic Orban, că intenționează să intre la guvernare alături de PMP și UDMR, ceea ce ar lăsa USR-PLUS în opoziție, președintele PSD a afirmat: „Eu sunt mai răbădător decât domnul Orban și aștept să vedem pe cine o să desemneze președintele Iohannis după alegerile generale primul-ministru care să formeze acest guvern”.

Ce a spus președintele PSD despre relația cu Victor Ponta

În acelașicontext, Marcel Ciolacu a vorbit și despre relația pe care o are cu omologul său de la Pro România, Victor Ponta, cu care susține că a discutat chiar luni, pentru „o perioadă considerabilă” de timp.

„Astăzi, m-am văzut cu domnul Victor Ponta. Am stat astăzi de vorbă o perioadă considerabilă. Am vorbit mai multe. Eu cu domnul Victor Ponta n-am fost niciodată certat. Avem păreri diferite și abordări diferite. Fiecare își vede interesul formațiunii pe care o reprezintă. Mi se pare normal. Nici în afara partidului, eu nu am dușmani politici, am adversari politici. Nu l-am considerat un adversar politic niciodată pe Victor Ponta. Îi comentez anumite decizii politice și chiar sunt îndreptățit. Mi-ar plăcea să recunoască”, a spus Marcel Ciolacu.