Marcel Ciolacu, despre majorarea pensiilor cu 40%: „Nicio decizie a CCR nu poate să schimbe votul Parlamentului”

Marcel Ciolacu, despre majorarea pensiilor cu 40%: „Nicio decizie a CCR nu poate să schimbe votul Parlamentului”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În timpul unei apariții TV, președintele social – democraților, Marcel Ciolacu a discutat despre creșterea punctului de pensie cu 40%, dar și despre posibilitate prin care decizia Parlamentului de majorare a punctului de pensie ar putea fi contestată sau schimbată.

Marcel Ciolacu, despre atacarea decizie Parlamentului la CCR

Întrebat dacă ar mai putea schimba cineva decizia parlamentului, cu privire la majorarea pensiilor cu 40%, liderul social – democraților a declarat:

„Este exclus așa ceva! Nicio decizie a CCR nu poate să schimbe votul Parlamentului pentru că nu există niciun element neconstituțional. În primul rând avem o lege promulgată, de către președintele Iohannis”,a explicat Marcel Ciolacu la Antena 3.

„Noi avem 5 milioane de pensionari, dintre aceștia 2 milioane au venituri de 1.000 de lei, iar apropae 2 milioane și jumătatea au venituri de 1.500 de lei”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Banii pentru creșterea pensiilor cu 40%

Marți seara, liderul PSD a explicat și de unde se pot găsi banii pentru majorarea pensiilor. Întrebat de unde ar putea fi luate sumele pentru majorare, Marcel Ciolacu a explicat: „Păi din fontul de rezervă al primului – ministru, pe care l-a folosit în scop electoral, iar a doua sursă este în buget „acțiuni generale ale Ministerului de Finanțe, este o altă minciună că deficitul va crește. Rămâne deficitul prognozat de ei, 8,64%. Ei au acești bani”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

Reamintim că plenul Parlamentului a adoptat marți, cu 242 de voturi „pentru”, 147 „împotrivă” și 18 abțineri, proiectul de rectificare bugetară care cuprinde, printre altele, amendamentul privind majorarea punctului de pensie cu 40%.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)