Marcel Ciolacu: PNL-iștii au făcut filmări pe ascuns la Centura Bacăului, pentru ca prima doamnă a României, domnul Orban, să-şi asume şi această investiţie

Marcel Ciolacu: PNL-iștii au făcut filmări pe ascuns la Centura Bacăului, pentru ca prima doamnă a României, domnul Orban, să-şi asume şi această investiţie
Foto. Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, miercuri, că „prima doamnă a României, domnul Orban” a făcut pe ascuns filmări la Centura Bacăului, pentru a păcăli oamenii că este o investiție a PNL când, de fapt, este reușita social-democraților. Ciolacu i-a mai acuzat pe liberali că au procedat la fel și cu inaugurarea metroului din Drumul Taberei, „tot o investiţie a PSD şi a guvernărilor PSD”. El a ținut să ironizeze și testarea de către președintele Klaus Iohannis a liniei ferate până la Otopeni, care are doar un sens.

Marcel Ciolacu susține că PNL se laudă cu munca PSD: „A făcut cel mai urât lucru şi cel mai ruşinos în politică”

Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, i-a acuzat pe liberali că, în ultima vreme, au făcut cel mai urât și mai rușinos lucru în politică: s-au lăudat cu munca altcuiva. El a insistat că multe din investițiile inaugurate de PNL în ultimele zile sunt, de fapt, reușitele PSD.

„Aici, la Bacău, diferenţa între noi şi ei, între PSD şi PNL, se vede cel mai bine, între o echipă administrativă (…) şi o echipă de panglicari, oameni care vin, îşi fac poze şi îşi asumă munca altora. (…) Anul acesta ar fi trebuit să prindă în bugetul de stat 350 de milioane, astfel încât centura Bacău să fie finalizată. Au alocat doar 64 de milioane, în schimb au făcut cel mai urât lucru şi cel mai ruşinos în politică: au venit şi au făcut pe ascuns filme la centură – prima doamnă a României, domnul Orban – să-şi asume şi această investiţie tot în dreptul PNL. N-am mai văzut un asemena gest decât când s-au plimbat cu metroul – tot o investiţie a PSD şi a guvernărilor PSD – sau cu trenul, doar de dus, până la Otopeni”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de News.ro.

Klaus Iohannis a testat trenul care merge la Otopeni / Președintele și premierul au inaugurat metroul din Drumul Taberei

Luni, președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au participat la un test cu trenul pe conexiunea feroviară Gara de Nord – Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Oamenii vor putea folosi noua linie ferată abia din luna decembrie, iar trenurile vor circula doar pe un sens și doar la intervale de câte 50 de minute.

„Dacă ne gândim doar că din 2016 până în 2019 s-a realizat din această linie 11% și în niciun an de când a venit guvernul liberal s-a realizat practic tot restul, linia este ca și realizată, putem să ne dăm seama care este voința politică și putința politică”, a declarat Klaus Iohannis, cu această ocazie.

Pe 15 septembrie, președintele Klaus Iohannis, prim-ministrul Ludovic Orban şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au participat la inaugurarea magistralei de metrou Drumul Taberei.

„Infrastructura de transport e prioritatea zero, iar investițiile în infrastructură, în general, sunt prioritatea absolută a Guvernului pe care îl conduc. Mă bucur că acest tronson e pus în funcțiune și va deservi bucureștenii”, a declarat atunci premierul Orban.